Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin: Možda Hil uspe da me skloni iz Vlade, ali…

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin u štabu SNS
Aleksandar Vulin u štabu SNS  - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je danas da ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil možda uspe da ga skloni iz Vlade, ali da neće uspeti da skloni "ideje samostalne Srbije koja sama odlučuje".
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Vulin je to naveo u saopštenju MUP-a komentarišući navode ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila da ne razume šta je ministar Vulin hteo da postigne u Moskvi.
"Ne znam šta ambasador Hil misli da postigne ubeđujući nas da priznamo Kosovo, a mislim da ni on to ne zna. Pre nego sledeći put kaže da je bombardovanje Srbije sprečilo katastrofu, neka klekne pred grob Milice Rakić i neka njenim roditeljima objasni koliko je njena smrt doprinela sprečavanju humanitarne katastrofe više ili manje od laži o masovnim streljanjima Šiptara na stadionu FK Priština ili laži o masakru u Račku", naveo je ministar.
Vulin nagalšava da ne zna ni šta je gost u Srbiji ambasador Hil hteo da postigne komentarisanjem postupaka ministra u Vladi Srbije, koja mu je domaćin, ali, dodaje, zna da ambasador Srbije u SAD nikada ne bi "komentarisao postupke ministra iz Vašingtona".
"Kada je već podelio sa nama šta misli o ministrima Srbije, mogao bi da kaže i koje su to odluke na koje nas tera Rusija, a nisu u našem interesu. Da li je u našem interesu da priznamo lažnu državu Kosovo ili da srušimo Dejtonski sporazum ili da uvedemo sankcije Rusiji i ostanemo bez gasa", pitao je Vulin.
Rusija nas, naglašava u saopštenju ne tera ni na šta, ali zato ambasador Hil misli da nas može naterati na bilo šta "kao da smo Komanči u rezervatu".
"Možda ambasador uspe da me skloni iz Vlade, ali ideje samostalne Srbije koja sama odlučuje, e to nećete uspeti, pa znali ili ne znali šta činite", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala