Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin i Stefanović odgovorili hrvatskom predsedniku

© Tanjug / Sava RadovanovićNebojša Stefanović i Aleksandar Vulin
Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
Pratite nas
Ministri Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović reagovali su na izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, koji je rekao da „hrvatski komandanti neće odgovarati za navodna dela u kojima su poginula navodna deca“ povodom optužnice podignute u Srbiji za zločin kada je u „Oluji“ hrvatska vojska bombardovala izbegličku kolonu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Pored toga, hrvatski predsednik je rekao i da „Srbija nema pravo da podiže takve optužnice“ i da će „Hrvatska sutra optužiti njihovog aktuelnog predsednika, ako bude loše volje, zato što je divljao na teritoriji Hrvatske '95. godine“.
„Ja nikad ne idem na tu bednu patetiku da spominjem hrvatsku decu kao žrtve u ratu. Postoje deca, ljudi, građani, postoje hrvatska deca, ali ako čuješ nekoga da govori „srpska deca“ u političkom diskursu, znaj da je to varalica i to opasna varalica“, poručio je Milanović.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kaže da napadi hrvatskog predsednika Zorana Milanovića na predsednika Vučića ne dolaze zato što je Aleksandar Vučić zločinac, već zato što neće da ćuti o hrvatskim zločinima.
„Ako u Srbiji ima zakona, onda će protiv Milanovića biti podignuta optužnica za širenje verske i nacionalne mržnje. Čovek koji se hvali ustaškim poreklom i pozdravlja progon Srba iz Hrvatske može da bude predsednik Hrvatske, ali ne bi smeo da bude na slobodi. Napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića od strane predsednika Hrvatske Zorana Milanovića ne dolaze zato što Aleksandar Vučić ima zločin na savesti, već zato što Hrvatska ima nepokajane zločine koje je Aleksandar Vučić otkrio i odbio da prećuti“, rekao je Vulin, preneo je Tanjug.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović kaže da „navodno stradala neka deca, kako to besramni hrvatski predsednik Zoran Milanović kaže, imaju svoje ime i prezime“.
„Jovica Drča (6), Žarko (9) i Nevenka Rajić (11), Darko Vuković (13) – deca su ubijena na Petrovačkoj cesti. Nalazili su se u izbegličkoj koloni koju su 1995. godine bezočno bombardovali hrvatski „junaci“, koji, takođe, imaju ime i prezime“, naveo je Stefanović, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
„Suvišno je bilo šta reći o predsedniku jedne zemlje, države članice EU, koji se očigledno diči poznavanjem rada makroa i dama sa torbicama u Bruklinu, Harlemu i Bronksu, dok bez trunke ljudskosti štiti ubice dece. Jednostavno, ma koliko divljao u svojim izjavama i napadao Srbiju, predsednika Vučića i tužilaštvo u Beogradu, pravde za žrtve ovog nečovečnog zločina mora biti“, dodao je Stefanović.
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
REGION
Milanović: Hrvatska sutra može da optuži Vučića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala