- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Nova američka ofanziva na Balkan | Svet sa Sputnjikom

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaVašington, američke zastave
Vašington, američke zastave - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
Pratite nas
Nakon poslednje runde briselskog dijaloga, gde je Beograd umesto kompromisa o ličnim dokumentima i tablicama dobio od Prištine maksimalistički zahtev da prihvati sporazum u šest tačaka, u igru su, sada već otvoreno, ušle Sjedinjene Države, krenuvši posle Ukrajine u ofanzivu i na Balkanu.
Ne samo da evropski posrednik Miroslav Lajčak više nigde ne ide bez američkog kolege Gabrijela Eskobara, nego i državni sekretar Entoni Blinken poručuje da bi mogao da se direktno uključi u traženje rešenja. Ponudu da posreduje izneo je i nemački kancelar Olaf Šolc koji je najavio sastanak sa Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem na jesen. Kfor je dotle jasno stavio do znanja da neće dozvoliti barikade, ali nije rekao hoće li sprečiti i upade kosovske policije na sever. Ćuti i o tome da po Kosmetu špartaju čečenski separatisti koji vrbuju Albance da se bore na strani Ukrajine.
Da li se ukrajinska kriza preliva na Kosovo i Metohiju? Pokušavaju li Amerikanci da svoje neuspehe u Ukrajini naplate na Balkanu? Dokle je spreman da ide Kurti u provokacijama i da li je uspeo da ubedi Zapad da je “mali Zelenski”? Može li evropsko-američki dvojac da natera Prištinu da popusti i za dlaku ili će oštricu pritiska opet usmeriti samo na Srbe? Zašto i Bošnjaci pozivaju Zapad da interveniše u BiH?
Odgovore na ova pitanja potražićemo u emisiji "Svet sa Sputnjikom" čiji su gosti srpski diplomata, ministar inostranih poslova u vladi SR Jugoslavije Vladislav Jovanović i politikolog Aleksandar Pavić.
Nova američka ofanziva na Balkan | Svet sa Sputnjikom
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala