- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija nudi milion rubalja za pomoć u hapšenju komandanata Azova*

© Sputnik / Timur Abdullaev / Uđi u bazu fotografijaRuski graničar na dužnosti
Ruski graničar na dužnosti - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije obećava nagradu za pomoć u hapšenju komandanata ukrajinskog ekstremističkog bataljona Azov*, optuženih za mučenje i ubistvo ruskih vojnika.

„Rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije odlučilo je da objavi nagradu za pomoć u hapšenju komandanata ukrajinskog ekstremističkog bataljona Konstantina Nemičeva i Sergeja Velička, optuženih za krivično delo iz člana 317. Krivičnog zakona Rusije (napad na službeno lice). U toku preliminarne istrage utvrđeno je da su ove osobe mučile ruske vojnike i ubijale ih sa posebnom svirepošću“, saopštio je pres centar novinarima u sredu.

Za pomoć u privođenju nekog od komandanata raspisana je nagrada u iznosu od milion rubalja (oko 14.000 evra), ističe Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Ono je podsetilo da su optuženi u krivičnom postupku stavljeni na međunarodnu poternicu, a u odsustvu je određena mera zadržavanja.
„Trenutno su Konstantin Nemičev, rođen 10. januara 1996. godine, i Sergej Veličko, rođen 3. januara 1994. godine, stavljeni na federalnu listu - Deset posebno opasnih kriminalaca za kojima se traga“, dodaje se u Ministarstvu unutrašnjih poslova.
* teroristička organizacija zabranjena u Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala