- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Novo američko oružje neće stići do Ukrajine mesecima ili godinama

© SERGEI SUPINSKYUkrajinski vojnici istovaruju američko oružje na aerodromu u Kijevu
Ukrajinski vojnici istovaruju američko oružje na aerodromu u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
Pratite nas
Za realizaciju dela isporuka u okviru novog paketa vojne pomoći Ukrajini od tri milijarde dolara, koji treba da bude objavljen u sredu, mogli bi da budu potrebni meseci, ili čak godine, prenosi televizijski kanal En-Bi-Si, pozivajući se na izjave američkih činovnika.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Prema rečima činovnika, mnogi od sistema neće pasti u ruke ukrajinskih snaga mesecima ili godinama, jer se oni tek razrađuju“, navodi kanal.
U novom paketu vojne pomoći, prema navodima izvora, biće bespilotne letelice i drugo oružje privatnih proizvođača, koje nije u zalihama američke administracije.
Pentagon se obratio vojnoj industriji sa zahtevom da razvije i ubrza proizvodnju sistema protivvazdušne odbrane za Ukrajinu, protivtenkovskih sredstava, bespilotnih letelica, kao i komunikacionih uređaja.
Agencija Asošijeted pres navodi, pozivajući se na svoje izvore, da će deo vojne pomoći od tri miliona dolara biti upotrebljen za finansiranje tri ugovora za tri tipa bespilotnih letelica, kao i za drugo oružje, municiju i opremu koji se neće pojaviti na frontu u naredne dve do tri godine.
Američki državni sekretar Entoni Blinken je ranije saopštio da je sadašnja američka administracija, od trenutka kada je na čelo države došao Džozef Bajden, Ukrajini isporučila oružje, municiju i vojnu opremu u ukupnoj vrednosti od 10,6 milijardi dolara.
Zdanie Pentagona s flagom SŠA v pamяtь o žertvah tragedii 11 sentяbrя - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2022
SVET
Bez presedana: Američka vojna pomoć Kijevu premašila 10 milijardi dolara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala