Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kfor: Ne obučavamo KBS za policijsku ili vojnu aktivnost

© Tanjug / Sava RadovanovićPripadnici KFOR-a u Kosovskoj Mitrovici
Pripadnici KFOR-a u Kosovskoj Mitrovici  - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
Pratite nas
Kfor je danas saopštio da nisu tačni medijski navodi da instruktori Kfora učestvuju u obučavanju pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u policijskoj bazi Belvedere u južnom delu Kosovske Mitrovice.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Kfor u potpunosti negira ove navode. Vojnici Kfora ne obučavaju kosovsku policiju niti pripadnike Kosovskih bezbednosnih snaga za bilo kakvu policijsku ili vojnu aktivnost“, navedeno je u odgovoru Kfora na pitanje Tanjuga da li su tačni medijski navodi da se pripadnici KBS uz pomoć instruktora Kfora obučavaju u bazi Belvedere u južnom delu Kosovske Mitrovice.
Kfor dodaje da samo sarađuje sa KBS-om u skladu sa svojim prvobitnim mandatom koji je striktno ograničen na uklanjanje eksplozivnih naprava, humanitarnu pomoć i pomoć u prirodnim nepogodama kao i da ni u tim oblastima u poslednje vreme nije izvođena obuka.
„Kfor poziva sve da izbegavaju jednostrane akcije i uzdrže se od zapaljive retorike i širenja dezinformacija“, ističe se u odgovoru.
Dodaje se da je Kfor posvećen ispunjavanju svojih zadataka prema Rezoluciji 1244 SB UN iz 1999. godine i da je spreman da interveniše ako bude potrebno da bi se održalo sigurno i bezbedno okruženje i sloboda kretanja za sve ljude na Kosovu.
Vojnici Kfora na Kosovu - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
SRBIJA
Novosti: Kurtijevi specijalci sa Amerikancima, Nemcima i Britancima vežbaju korišćenje šok-bombi
Vojska KFOR-a na administrativnoj liniji Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
SRBIJA
Vučićeva poruka Kforu: Zašto pomažete Albancima da ugnjetavaju srpsku manjinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala