Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920
Evrobasket 2022
Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine igra se u četiri države i pet gradova, a reprezentacija Srbije je jedan od vodećih kandidata za visok plasman. Sva dešavanja sa smotre najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta pratite uz Sputnjik sport.

Britanci na ekskurziji

© Foto : FIBAKošarkaši Velike Britanije
Košarkaši Velike Britanije - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2022
Pratite nas
Veštačka košarkaška nacija u ponovnom pokušaju da nešto uradi kako bi bar nekako opravdala ideju Evrolige da Londonu, kao velikom finansijskom tržištu, u skorije vreme omogući košarkaški klub koji će biti njen deo.
Tri 13. mesta na takmičenjima 2009, 2011. i 2013. godine znak su da se od Britanaca neće očekivati ništa više ni na predstojećem, iako je kvalifikacioni krug bio solidan.
Britanci su bili smešteni u Grupu G sa Francuskom, Crnom Gorom i Nemačkom, koja je kao jedan od domaćina takmičenja imala direktan plasman i ne toliko velike ambicije u kvalifikacijama.
Četiri pobede i dva poraza su Britance stavili rame uz rame sa Francuskom, ali će na Evrobasketu te uloge biti vraćene na staro.
To znači da Britanci neće moći da se nadaju prolazu u drugu fazu u konkurenciji ostalih ekipa u Grupi C, a to su Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina i Estonija.
Selektor Nejt Rajnking će morati da napravi čudo sa ekipom u kojoj su lideri bek Devon Van Ostrum i centar Gabrijel Olaseni.
Raspored
2. septembar 14.15 Ukrajina – Velika Britanija
3. septembar 14.15 Velika Britanija – Hrvatska
5. septembar 17.00 Velika Britanija – Grčka
6. septembar 14.15 Estonija – Velika Britanija
8. septembar 21.00 Velika Britanija – Italija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala