- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija nije favorit – ali je to poseban motiv

© Foto : CEVOdbojkaši Srbije – Evropsko prvenstvo
Odbojkaši Srbije – Evropsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
Pratite nas
Igor Kolaković, selektor odbojkaša Srbije objavio je spisak igrača koji će igrati na predstojećem Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Sloveniji i istakao da ekipa i on imaju motiv jer ih niko ne smatra za favorite.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Reprezentaciju Srbije na predstojećem šampionatu čine - tehničari: Nikola Jovović, Vuk Todorović, korektori: Aleksandar Atanasijević, Dušan Petković, libera: Nikola Peković, Milan Katić, blokeri: Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović, primači: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić, Pavle Perić.
Reprezentacija Srbije u sredu u 11 časova putuje u Katovice letom preko Beča, a takmičiće se u A grupi protiv Ukrajine (27. avgust), Portorika (29. avgust) i Tunisa (31. avgust).
Plasman u osminu finala obezbediće prve dve selekcije iz svake od šest grupa, kao i najbolje četiri trećeplasirane reprezentacije.
Uroš Kovačević izjavio je da je ekipa spremna za izazove na predstojećem Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Sloveniji koje se održava od 26. avgusta do 11. septembra, dok je Aleksandar Atanasijević poručio je da ne može da obeća medalju, ali da će iskustvo Srbije biti prevaga u nokaut fazi.
„Svi gledamo da pripremimo najbolje sebe. Spremni smo za SP. Igrali smo dobro na Vagner turniru, iako to rezultati ne pokazuju. Ukrajina je najteži rival u grupi. Mučili su nas ranije, ali smo ih pobeđivali. Verujemo u naš kvalitet u odnosu na njih. Ne znam da li sam igrao protiv Portorika i Tunisa, ne znam imena igrača, ali verujem da su kvalitetne ekipe“, izjavio je Kovačević na konferenciji za medije uoči puta u Poljsku.
Korektor Aleksandar Atanasijević smatra da je olakšavajuća okolnost činjenica da Srbija nije u krugu favorita za osvajanje medalja.
„Olakšavajuća okolnost nam je što nismo u krugu favorita. Dobra stvar je što imamo iskustva u nokaut fazama. Iskusniji smo u odnosu na mnoge ekipe. Idemo iz utakmice u utakmicu i imaćemo čemu da se nadamo. Neće nikome biti lako sa nama, ali ne obećavamo medalju“, izjavio je Atanasijević.
Kapiten reprezentacije Nemanja Petrić smatra da je Srbija odradila dobre pripreme i da će spremna dočekati izazove na SP.
„Prvi period priprema je bio naporniji, pa smo se spremali za takmičarski ritam. Izgurali smo prepreke i zadovoljni smo kako izgledamo. Vagner turnir je pokazao da igramo bolje iz utakmice u utakmicu. Sa te strane, pripreme smo dobro uradili“, izjavio je Petrić.
Selektor Igor Kolaković izjavio je danas da niko ne ubraja njegov tim u krug favorita na predstojećem Svetskom prvenstu u Poljskoj i Sloveniji i da će to biti glavni motiv za njega i njegove izabranike da naprave dobar rezultat.
„Ako pogledamo sve prognoze koje se vrte, niko nas ne ubraja među prvih osam favorita, što je veliki motiv za sve nas. Da pokažemo da pripadamo svetskom vrhu, iako smo 11. na svetskoj rang listi. Nismo se dugo pripremali, ali dobar je period rada iza nas, pet utakmica na kojima smo posložili stvari“, izjavio je Kolaković na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg puta u Poljsku.
Voleйbol. Superliga. Mužčinы. Finalьnый matč - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
SPORT
Finci izbacili najboljeg igrača zbog Rusije – hteli da ga strpaju u zatvor
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala