- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev ne može da računa na garancije bezbednosti svojih suseda

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
Pratite nas
Kijevski režim nastavlja da izmišlja neke „bezbednosne garancije“ za budućnost, ali je jasno da ih Ukrajini ne mogu dati nikakvi susedi, smatra Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF.
„Kijevski režim nastavlja da izmišlja neke „bezbednosne garancije“ za budućnost. Održaće sastanak na ovu temu sa pojedinačnim beznačajnim susedima, kojem će predsedavati zaboravljeni penzioneri, a onda će se setiti NATO-a. Jasno je svima da im nikakvi susedi ne mogu dati nikakve garancije, čak i ako žestoko mrze Rusiju“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.
On je istakao da kijevski režim razume da za njega (sadašnje lidere Ukrajine) nema i ne može biti nikakvih bezbednosnih garancija. Čak ni Sjedinjene Države neće ponuditi garancije svetle budućnosti Zelenskom.
Ranije je šef kabineta Vladimira Zelenskog Andrij Jermak najavio da će biti objavljen dokument sa preporukama o bezbednosnim garancijama za Ukrajinu, nazvavši ga „veoma moćnim“ i napomenuo da bi dokument mogao da se pojavi već 29-30. avgusta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala