- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski istražitelji: U ubistvo Dugine umešana i druga lica

© SK RF / Uđi u bazu fotografijaIstražitelji na mestu ubistva novinarke Darje Dugine
Istražitelji na mestu ubistva novinarke Darje Dugine - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
Pratite nas
Ruski istražitelji ne isključuju mogućnost da su u ubistvo novinarke Darje Dugine mogle biti umešane i druge osobe, osim Ukrajinke Natalije Vovk, za kojom Istražni komitet namerava da raspiše poternicu, saopštili su za Sputnjik u pres službi Istražnog komiteta.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Istraga planira da raspiše poternicu za Natalijom Vovk. U toku je identifikacija drugih lica umešanih u izvršenje ovog krivičnog dela“, navodi se u saopštenju Komiteta.
Istražitelji su utvrdili da je u izvršenje ovog zločina umešana Ukrajinka Natalija Vovk, koja je iznajmila stan u zgradi u kojoj je živela Dugina kako bi je pratila.
„Istražitelji vrše pretres u ovom stanu kako bi pronašli predmete značajne za istragu. Takođe je identifikovana i garaža koju je Vovkova iznajmila i u njoj se takođe vrši pretres“, dodaje se u saopštenju.
Kako se dodaje, nakon ispitivanja eksplozivne naprave izvešće se zaključci o snazi aktivirane naprave.
U Istražnom komitetu se dodaje da su već ispitani rođaci žrtve, osoblje i učesnici festivala, kao i svedoci incidenta. Policija i dalje proučava video-snimke sa nadzornih kamera.
U subotu uveče izgoreo je automobil kojim je upravljala ruska novinarka i politikolog Darja Dugina. Ona je preminula na licu mesta. Prema nezvaničnoj verziji, automobil je eksplodirao kada je detonirana eksplozivna naprava postavljena na njemu.
Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da iza ubistva ruske novinarke stoje ukrajinske specijalne službe, a počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala