- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Predsednik Poljske pozvao na demontažu „Severnog toka 2“

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaGradilište gasovoda "Severni tok 2"
Gradilište gasovoda Severni tok 2  - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
Pratite nas
Gasovod „Severni tok 2“ mora da bude potpuno demontiran zbog specijalne operacije u Ukrajini, izjavio je poljski predsednik Andžej Duda na sastanku foruma „Krimska platforma“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Nema razloga da se vraćamo na princip ‘business as usual’, ako se govori o odnosima sa Rusijom. Promena politike podrazumeva ne samo obustavljanje ‘Severnog toka 2’, već i likvidaciju i potpunu demontažu gasovoda“, naglasio je on.

Duda je dodao da je izgradnja gasovoda počela nakon prisajedinjenja Krima Rusiji, a mnoge zemlje su odobrovljavale Kremlj da nastavi da posluje na stari način.
„Severni tok 2“ je gasovod dužine više od 1.200 kilometara, koji se proteže između Rusije i Nemačke po dnu Baltičkog mora. Krajem decembra direktor „Gasproma“ Aleksej Miler saopštio je da je gasovod potpuno spreman za rad. Međutim, nakon početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, Berlin je zamrzao procedure vezane za projekat i obustavio njegovu sertifikaciju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala