- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev na sastanku sa Vulinom: Evo šta Zapad pokušava da učini ruskom i srpskom narodu

© Foto : MUPAleksandar Vulin i Nikolaj Patrušev
Aleksandar Vulin i Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
Pratite nas
Strateški zadatak Zapada je pokušaj da zavadi ruski i srpski narod, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev u toku radnog sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom u Moskvi.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Ruska strana skrenula je pažnju na to da je ‘strateški zadatak Zapada pokušaj da se ruski i srpski narod okrenu jedan protiv drugog’“, navodi se u saopštenju pres službe kabineta Saveta bezbednosti Rusije.

U saopštenju se ističe da je Patrušev izrazio zabrinutost zbog oživljavanja neonacističkih i neofašističkih ideja u Evropi.
„Ako je Zapad odabrao da u XX veku ne primećuje oživljavanje fašizma, u XXI veku brojne zapadne zemlje direktno podržavaju neonacizam, koristeći ga za svoje geopolitičke ciljeve. Istovremeno, svoje delovanje prikazuju kao ‘razvoj demokratije’“, naglasio je Patrušev, čije se reči navode u saopštenju.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, a do sada se sastao sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovom i zamenikom ruskog ministra odbrane Aleksandrom Fominom.
Aleksandar Vulin sa zamenikom ruskog ministra odbrane Aleksandrom Fominom - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
SVET
Evropskog zvaničnika pogodila Vulinova poseta Moskvi
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
RUSIJA
Lavrov: Situaciju na Kosovu treba rešiti imajući u vidu interese Beograda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala