- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je u Hrvatu prepoznao sebe

© AFP 2023 / JOHANNES EISELENovak Đoković i Borna Ćorić
Novak Đoković i Borna Ćorić - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
Pratite nas
Novak Đoković, srpski teniser, čestitao je Hrvatu Borni Ćoriću na osvojenoj Masters tituli u Sinsinatiju posle pobede nad Stefanosom Cicipasom u finalu. I ranije je srpski as hvalio talentovanog Hrvata, a Borna takođe gaji veliko poštovanje prema Novaku.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Pravo čudo napravio je Borna Ćorić osvajanjem trofeja u Sinsinatiju, pogotovo kada se uzme u obzir da mu je bilo potrebno mnogo vremena da se oporavi od operacije ramena.
Povratak i pronalazak onih straih snažnih udaraca nije bio lak, ali je na kraju ispao veličanstven jer su naporni trud i rad doveli do prve Masters titule.
Pratio je Ćorićev put i Novak Đoković koji je javno na društvenoj mreži čestitao hrvatskom teniseru na najvećem uspehu u karijeri.
„Bravo care! Potpuno zasluženo. Sav trud i strpljenje se isplatilo. Samo napred i srećno dalje“, napisao je Novak Borni.
Da će Ćoriću značiti podrška od jednog od najvećih tenisera svih vremena govore i njeove ranije izjave u kojima je uvek o Novaku pričao sa puno poštovanja.
U trenucima kada je pokrenuta hajka na srpskog tenisera zbog odluke da se ne vakciniše za komentar je upitan i Borna koji je objasnio da svako ima pravo na svoju odluku.
„On je sam svoj čovek i može da radi šta god hoće. Ja sam se vakcinisao, ali nemam tu mnogo toga da dodam. To je njegova odluka i ja je poštujem. Nije me iznenadio, svi znamo koliko je jak u glavi i da pod pritiskom neće odustati“, istakao je tada Ćorić.
Kada je Borna imao samo 18 godina i prikazivao izrazit talenat, Novak ga je u tom periodu poredio sa sobom.
„Sviđa mi se Ćorić i način na koji prilazi mečevima. Veoma je zreo za svoje godine i niko ne bi rekao da ima samo 18 godina. Trenirao sam sa njim dosta u poslednjih nekoliko meseci i stvarno me je podsetio na mene u tim godinama“, rekao je još 2015. Đoković.
Ugledao se Hrvat na Novakov pobednički mentalitet, ali nažalost nije mogao ranije da dođe do izražaja jer su borbe sa povredama bile duže nego što je verovao da će biti.
Svetlo na kraju tunela ga je ipak sačekalo posle velike pauze od godinu dana i Borna se vratio kao pobednik.
Novak Đoković na vaterpolu - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
SPORT
Novak poslao emotivnu poruku vaterpolistima: „Fićo, Banjica je ponosna što ima najboljeg svih vremena“
Aleksandar Saša Zverev povreda - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
SPORT
Zverev ne ide na US Open!
Novak Đoković tokom trećeg kola US opena protiv Keija Nišikorija - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
SPORT
Amerikanci Novaku pričaju ispričanu priču – ali nije kraj!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala