- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nedopustivo ponašanje ukrajinskog ambasadora u Kazahstanu: Uručen protest

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografija „Kazahstanska Venecija“: Otvoren turistički kompleks „Karavan-Saraj“ /video/
 „Kazahstanska Venecija“: Otvoren turistički kompleks „Karavan-Saraj“ /video/ - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Kazahstana pozvalo je ukrajinskog ambasadora Petra Vrubljovskog i izrazili mu protest zbog njegovih izjava o građanima Rusije, saopštila je pres-služba resora.
Povod za nezadovoljstvo kazahstanskih vlasti bio je intervju koji je Vrubljovski dao 21. avgusta kazahstanskom blogeru Diasu Kuzairovu. U snimku, on, između ostalog, kaže da kijevski režim pokušava da ubije što više Rusa.
"Kazahstanska strana je izrazila stav da su ovakve izjave neprihvatljive i nespojive sa aktivnostima ambasadora strane države. Ovakvi postupci ne treba da naruše prijateljske odnose među državama", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Izjava Vrubljovskog izazvala je veliko negodovanje javnosti. Skupština naroda Kazahstana najoštrije je osudila njegove reči, a Udruženje ruskih, slovenskih i kozačkih organizacija Kazahstana pozvalo je da se ambasador proglasi personom non grata.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala