- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američki predsednik oborio neslavni rekord

© AP Photo / Luis M. AlvarezAmerički predsednik Džozef Bajden
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2022
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden ponovo koristi odmor koji traje od 10. do 24. avgusta, sa prekidom od jednog dana. Bajden se zbog toga našao na udaru kritika, jer je po broju slobodnih dana daleko ispred svoja tri prethodnika, Donalda Trampa, Baraka Obame i Džordža Buša Mlađeg.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Bajden je na odmor otišao 10. avgusta, na obalu Atlantskog okeana u Južnoj Karolini. U Belu kuću vratio se samo 16. avgusta, kada je potpisao zakon kojim se uvode antiinflatorne mere. Odmah potom, otišao je u svoju rezidenciju u Delaveru, iz koje se vraća 24. avgusta.
Nacionalni komitet Republikanske partije izračunao je da je Džozef Bajden, od početka svog mandata 20. januara 2021. godine do danas koristio 228 slobodnih dana, a samo od početka ove godine 93.
Prema pisanju „Njujork posta“, koji ga je zbog toga nazvao „Vangrađaninom“, (Out of Towner) Bajden je tokom 19 meseci svog predsednikovanja bio na odmoru daleko više nego njegovi prethodnici, provodeći samo u rezidenciji u Delaveru čak 150 dana.
Sa svojih 228 slobodnih dana, Bajden je ubedljivo nadmašio Donalda Trampa, koji je u istom periodu bio 132 dana na odmoru. Prethodno je Obama u istom razdoblju koristio 38 dana, a Džordž Buš Mlađi 100.
„Njujork post“ navodi da je Bajden prvi deo poslednjeg odmora proveo u ekskluzivnom odmaralištu na Kijava ostrvu u Južnoj Karolini. On i njegova porodica, uključujući sina Hantera, bili su u kući sa devet spavaćih soba o trošku Marije Alvin, udovice bogatog vlasnika hedž-fonda Džejmsa Alvina, koja je veliki donator Bajdenove Demokratske partije.
„Koliko otuđen od realnosti Džo Bajden može da bude? On provodi gotovo ceo avgust na odmoru, dok su Amerikanci prisiljeni da otkazuju svoja putovanja zbog istorijski visoke inflacije, visokih cena goriva i recesije. Bajden bi trebalo da prestane da se džet-setuje od plaže do plaže i da se usredsredi na rešavanje krize koju je kreirao“, rekla je portparol Nacionalnog komiteta Republikanske partije Ema Von.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala