Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin u Moskvi sa zamenikom ruskog ministra odbrane: Srbija se ne odriče svog vekovnog bratstva

© Tanjug / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ANTON ANTANASIJEVICAleksandar Vulin sa zamenikom ruskog ministra odbrane Aleksandrom Fominom
Aleksandar Vulin sa zamenikom ruskog ministra odbrane Aleksandrom Fominom - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, u okviru zvanične posete Moskvi, sastao se sa zamenikom ruskog ministra odbrane Aleksandrom Fominom, a tom prilikom je poručio da je Srbija koju vodi Aleksandar Vučić jedina zemlja u Evropi koja se nije pridružila sankcijama Rusiji i antiruskoj histeriji, te da se Srbija ne odriče svog vekovnog bratstva.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Vulin je rekao da je Srbija vojno neutralna zemlja koja vodi samostalnu politiku, ističući da je saradnja Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti na visokom nivou i da politika vojne neutralnosti, koju Srbija vodi, daje prostor za dalje unapređenje i razvijanje saradnje, saopštio je MUP.
Dvojica sagovornika razgovarala su o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti bezbednosti i konstatovala da su svi dogovoreni projekti, iz vremena kada je ministar unutrašnjih poslova Vulin bio na čelu Ministarstva odbrane, uspešno realizovani.
Poseban doprinos jačanju saradnje dve zemlje, kako su istakli, dali su predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, čiji su dobri lični odnosi rezultirali postizanjem energetskog sporazuma, zahvaljujući kojem građani i privreda Srbije imaju dovoljne količine gasa po najpovoljnijim cenama.
Vulin se još jednom zahvalio Ruskoj Federaciji na podršci Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.
U saopštenju se navodi da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu odlikovao Vulina ordenom za zasluge u unapređenju saradnje Srbije i Rusije u oblasti odbrane.

Sastanak sa direktorima „Rosteha“ i „Rosoboroneksporta“

Vulin se u Moskvi sastao i sa generalnim direktorom „Rosteha“ general-pukovnikom Sergejem Čemezovim i generalnim direktorom „Rosoboroneksporta“ Aleksandrom Mihejevom, a razgovarali su o nastavku saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i kompanije "Rosteh".
© Tanjug / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ANTON ANTANASIJEVICAleksandar Vulin u Moskvi sa direktorima „Rosteha“ i „Rosoboroneksporta“
Aleksandar Vulin u Moskvi sa direktorima „Rosteha“ i „Rosoboroneksporta“ - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Aleksandar Vulin u Moskvi sa direktorima „Rosteha“ i „Rosoboroneksporta“
Vulin je naglasio da su odnosi i saradnja Srbije i Rusije na visokom nivou, baš kao i lični odnosi srpskog i ruskog predsednika.
Srpski ministar unutrašnjih poslova ukazao je da je nabavka tehničkih sredstava koje proizvodi „Rosteh“ izuzetno značajna za unapređenje kapaciteta MUP-a i još veće efikasnosti srpske policije.
Generalni direktor „Rosteha“, general pukovnik Sergej Čemezov, koji je dugogodišnji blizak prijatelj i saradnik predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, odlikovao je ranije u Moskvi Aleksandra Vulina medaljom za izuzetan doprinos razvoju saradnje MUP-a Srbije i „Rosteha“.
Kako je saopšteno, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Jocić, komandant Žandarmerije Dejan Luković, zamenica načelnika Sektora za međunarodnu saradnju MUP-a Maja Jestrović i koordinator u Sektoru za međunarodnu saradnju Miloš Anđić, dobili su danas u Moskvi medalje direktora federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrija Šugajeva za unapređenje vojno-tehničke saradnje.
Aleksandar Vulin i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
SRBIJA
Vulin se sastao sa Lavrovom u Moskvi: Srbija sama bira svoje prijatelje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala