- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Vodeći američki epidemiolog najavio: Povlačim se u decembru

© AP Photo / Alex BrandonDr Entoni Fauči, vodeći epidemiolog u SAD
Dr Entoni Fauči, vodeći epidemiolog u SAD - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Pratite nas
Dr Entoni Fauči najavio je da će se u decembru povući sa profesionalnih dužnosti direktora Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti, glavnog medicinskog savetnika američkog predsednika Džozefa Bajdena i šefa NIAID laboratorije za imuno-regulativu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Dr Fauči (81), koji je savetovao sedam predsednika SAD i proveo više od pola veka u Nacionalnom institutu za alergije i infektivne bolesti, napustiće državnu službu kako bi "otvorio sledeće poglavlje" svog profesionalnog angažovanja, prenosi Njujork Tajms.
Najava Faučija nije bila sasvim neočekivana, jer je već izvesno vreme govorio da razmišlja o povlačenju iz državne službe.
U intervjuu njujorškom dnevniku Fauči je izjavio da se neće penzionisati u klasičnom smislu, već namerava da se posveti putovanjima, pisanju i podsticanju mladih ljudi da stupe u državnu službu.
"Sve dok sam zdrav, što jesam, i energičan, što jesam, i strastven, što jesam, želim da radim i neke stvari van domena savezne vlade", rekao je dr Entoni Fauči.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala