- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vlasti Hersona: Raketiranje Antonovskog mosta ─ teroristički napad

CC0 / Uaquantum / Wikipedia / Antonovski most preko Dnjepra u Hersonu
Antonovski most preko Dnjepra u Hersonu - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Pratite nas
Antonovski most preko Dnjepra kod Hersona oštećen je u raketnom napadu ukrajinskih trupa. On se nije srušio, a trenutno je u toku procena njegovog stanja, izjavio je za Sputnjik zamenik načelnika administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Most stoji, nije se srušio, kako javljaju ukrajinski mediji. Ima nekoliko pogodaka. Trenutno se procenjuje njegovo stanje. Most stoji, čak sam ga i prešao“, rekao je Stremousov.
On je dodao da je napad ukrajinskih trupa na most ciljani teroristički napad na civilno stanovništvo.
„Nije povređen nijedan vojnik, samo civili“, istakao je Stremousov.
Ukrajinske snage gađale su u ponedeljak Antonovski most. Povređeno je najmanje 15 civilnih radnika iz lokalne brigade za popravku. Napad na mesto remontnih radova naneli su američki raketni sistemi „Himars“. Kasnije je utvrđeno da je u raketnom napadu ranjeno ukupno 16 ljudi, a dve osobe su poginule. Napad na most nanet je u trenutku prolaska trajekta, tako da među njegovim putnicima takođe ima povređenih.
Tokom specijalne vojne operacije ruska vojska je preuzela kontrolu nad Hersonskom oblašću i azovskim delom Zaporoške oblasti. U ovim regionima formirane su uprave, počelo je emitovanje ruskih TV kanala i radio-stanica, obnavljaju se trgovinske veze sa Krimom. Regioni su objavili planove da postanu subjekti Rusije.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala