- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Stejt department: Američke sankcije ne smetaju da Rusija sprovodi inspekcije u okviru START-a

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteZgrada Stejt departmenta u Vašingtonu
Zgrada Stejt departmenta u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Pratite nas
Američke sankcije ne sprečavaju stručnjake iz Rusije da sprovode inspekcije američkih objekata u skladu sa Sporazumom o strateškom ofanzivnom naoružanju (START), izjavio je portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prema njegovim rečima, sankcije koje su Sjedinjene Američke Države uvele Rusiji „u potpunosti su kompatibilne sa primenom START-a i ne stvaraju prepreke ruskim stručnjacima da vrše inspekcije na teritoriji SAD prema ovom sporazumu“.
Portparol je dodao da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da sarađuju sa Rusijom preko diplomatskih kanala kako bi se postiglo obnavljanje inspekcija prema Sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju.
Ranije je ruska ambasada u SAD saopštila da Moskva i Vašington rade na otklanjanju prepreka za nastavak inspekcija prema ovom Sporazumu, koje su obustavljene izbijanjem pandemije virusa korona 2020. godine.
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je prethodno obavestila Vašington da privremeno povlači iz inspekcijskih aktivnosti prema Sporazumu o smanjenju strateškog naoružanja (START) svoje objekte koji podležu inspekcijama prema ovom sporazumu.
Satana, tako su Amerikanci nazvali ruskog Vojvodu, a novi model huklearnog projektila već je dobio ime Satanin sin. - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2022
RUSIJA
Rusija prvi put zabranila američkim inspektorima ulazak u svoje vojne objekte
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala