- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mančester je živ – velika pobeda nad Liverpulom! /video/

© AP Photo / Dave ThompsonDžejdon Sančo
Džejdon Sančo - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Pratite nas
Fudbaleri Mančester junajteda savladali su Liverpul u najvećem engleskom derbiju rezultatom 2:1 u trećem kolu Premijer lige, što je prvi trijumf Crvenih đavola u aktuelnoj sezoni posle dva pretrpljena poraza.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Golove za domaću ekipu postigli su Džejdon Sančo u 16. i Markus Rašford u 53. minutu, a pogodak nade za Liverpul delo je Mohameda Salaha, 29 minuta kasnije.
Junajted je zaigrao bez Harija Megvajera, Luka Šoa i Kristijana Ronalda, a ekipa koju je odabrao menadžer Erik ten Hag uspela je ostvari dominaciju nad favorizovanim rivalom i nanese mu prvi poraz u takmičarskoj sezoni.
Još gore od toga, Liverpul nema pobedu u prva tri kola i sa svega dva osvojena poena nalazi se na 16. poziciji tabele.
Ni Junajted nije bolji, trenutno je 14. ali njegove navijače može da raduje predstava njihovih ljubimaca, koji su prethodnih nedelja bili mete velikih kritika.
Od početka meča je bilo jasno da domaći imaju veći elan, veliku šansu za Junajted propustio je Kristijan Elanga u devetom minutu, gol je bio gotovo prazan, ali je on pogodio stativu.
Džejdon Sančo je doneo prednost Mančester junajtedu u 16. minutu najvećeg engleskog derbija protiv Liverpula, briljantnom realizacijom posle sjajne akcije cele ekipe.
U žestok sukob su zbog tog gola ušli fudbaleri Liverpula Džejms Milner i Virdžil van Dajk, ali to nije učinilo da se gostujući tim trgne i od drugog primljenog gola u 25. minutu spasao ga je golman Alison.
Sjajni čuvar mreže je praktično viđen pogodak iz slobodnog udarca Kristijana Eriksena sprečio bravuroznom intervencijom vrhovima prstiju.
Liverpul je stigao do prilike da izjednači u 40. minutu, velika šansa je otišla u nepovrat sjajnom reakcijom Lisandra Martinesa na gol-liniji Junajteda.
Do poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, očekivalo se u nastavku da Liverpul poveća pritisak, ali je umesto najavljenog izjednačenja stigao i drugi pogodak za domaće.
Markus Rašford je maestralno izbegao ofsajd, stuštio se ka golu rivala i rutinski matirao Alisona u 53. minutu, za veliku radost prepunog stadiona Old Traford.
Dva minuta kasnije ponovo je Alison spasao svoju ekipu, Rašford je šutirao iz kaznenog prostora kroz šumu nogu, ali je čuvar mreže gostiju bio priseban i sprečio je potpuni debakl svoje ekipe.
Drama je započeta u 82. minutu utakmice kada je gol za Liverpul postigao Mohamed Salah i to glavom, posle velikog karambola u kaznenom prostoru Junajteda.
Iako je delovalo da Liverpul ima zalet za izjednačenje, Junajted je uspeo da odoli svim iskušenjima i da zabeleži važnu pobedu nad najvećim rivalom koja je mogla da bude još ubedljivija da je Antoni Marsijal realizovao stopostotnu priliku u drugom minutu nadoknade vremena.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala