- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

I po kiši i kroz blato: Vojnici Narodne milicije LNR oslobađaju Soledar /video/

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaVojnik tokom vežbi Narodne milicije LNR
Vojnik tokom vežbi Narodne milicije LNR  - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Pratite nas
Vojnici 7. brigade Narodne milicije Luganske Narodne Republike (LNR) oslobađaju Soledar od ukrajinske vojske. Ruska televizija "Zvezda" napravila je reportažu njihovog napredovanja.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Glavni putevi u nekim rejonima Donjecke Narodne Republike trenutno izgledaju kao potoci blata nastali nakon velikih kiša. Kretati se po njima je moguće samo pomoću kamiona „Ural“, „Kamaz“ ili oklopne tehnike. Nedaleko od puta ka Soledaru se nalazi asfaltni put, ali njega stalno granatira ukrajinska vojska.
Dalje je neophodno da se ide peške, a i u kamionu se ne može sakriti od gelera. Oko Soledara se nalazi artiljerija Oružanih snaga Ukrajine koja gađa naselja i uništava infrastrukturu. Ukrajinsku artiljeriju utišavaju ruski jurišnici. Ruski vojnici moraju da se kreću isključivo po tragovima gusenica kako ne bi zgazili na neku minu „Lepestok“.
Artiljerija 7. brigade sprečava pokušaje ukrajinske vojske blokira snabdevanje ukrajinske vojske u gradu. Grad se nalazi u niziji, što omogućava savezničkim vojskama da deluju sa visine. Sedma brigada napreduje sa severa.
Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je više od trećine mobilisanih vojnika 10. jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine dezertiralo iz Soledara. Prema rečima ruskog generala Igora Konašenkova brigada sada ima manje od 50 odsto vojnika.
Zaporoška nuklearna elektrana - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
RUSIJA
Ukrajinska vojska 100 odsto sprema provokaciju: Zaporošku nuklearku će nadletati ruski dronovi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala