- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Dugin posle smrti ćerke: Tajno i podlo su je ubili neprijatelji Rusije

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaDarja Dugina
Darja Dugina - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Pratite nas
Neprijatelji Rusije podlo su i tajno ubili Darju Duginu, ona sama nikada nije pozivala na nasilje i rat, navodi se u saopštenju ruskog filozofa i Darjinog oca, Aleksandra Dugina, koji je prokomentarisao smrt svoje ćerke. Tekst saopštenja je objavio osnivač kanala „Cargrad“ Konstantin Malofejev.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Kao što svi znate, u terorističkom napadu koji je izvršio nacistički ukrajinski režim, 20. avgusta, pri povratku sa podmoskovskog festivala ‘Tradicija’, pred mojim očima je u eksploziji brutalno ubijena moja ćerka Darja Dugina. Bila je lepa pravoslavna devojka, rodoljub, vojni dopisnik, stručnjak za centralne kanale, filozof. Njeni govori i izveštaji uvek su bili duboki, opravdani i uzdržani. Nikada nije pozivala na nasilje i rat. Bila je zvezda u usponu na početku svog puta. Neprijatelji Rusije su je podlo, tajno ubili“, navodi se u saopštenju.
Kako je naveo, ruski narod „ne mogu slomiti ni ovakvi nepodnošljivi udarci“.
„Hteli su krvavim terorom da slome našu volju protiv najboljih i najranjivijih među nama. Ali neprijatelji Rusije neće ostvariti svoj cilj. Naša srca ne žude samo za osvetom ili odmazdom. To je previše sitno, nije rusko. Nama je potrebna samo naša Pobeda. Moja ćerka je položila svoj devojački život na taj oltar. Zato pobedite, molim vas! Neka i sada ona nadahne sinove naše Otadžbine na podvig“, naglasio je Dugin.
U subotu uveče izgoreo je automobil kojim je upravljala ruska novinarka i politikolog Darja Dugina. Ona je preminula na licu mesta. Prema nezvaničnoj verziji, automobil je detonirala eksplozivna naprava postavljena na njemu.
Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da iza ubistva ruske novinarke Darje Dugine stoje ukrajinske specijalne službe, a počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
RUSIJA
Podao i okrutan zločin: Putin uputio saučešće porodici Darje Dugine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala