- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik glasao protiv Džaferovićevog učešća na samitu „Krimska platforma“, najavio krivičnu prijavu

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICSrpski član Predsedništav BiH Milorad Dodik
Srpski član Predsedništav BiH Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik glasao je protiv učešća predsedavajućeg Predsedništva BiH Šefika Džaferovića na sutrašnjem onlajn samitu „Krimska platforma“ koji organizuje ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na vanrednoj sednici Predsedništva BiH, Dodik je glasao protiv, dok su druga dva člana, Džaferović i Željko Komšić, glasali za.
Dodik je najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv Džaferovića ako bude učestvovao na tom samitu, jer time krši Poslovnik o radu BiH.
„Moj predlog je bio da se ne prihvati učešće, jer BiH nema utvrđene stavove o tome i da bi to moglo da znači pogoršanje ne samo odnosa sa Rusijom i nekim drugim faktorima nego bi poručilo da je BiH pristrasna, da je na jednoj strani, da nije neutralna. S druge strane, to bi doprinelo značajnom obimu dodatnih unutrašnjih neslaganja“, izjavio je Dodik za RTRS.
Privatno učešće i privatno iznošenje stavova je praksa bošnjačkih političara čime ruše BiH, rekao je Dodik, ocenjujući da sa takvom politikom BiH ne može i ne treba da uspe.
Vanredna sednica održana je na zahtev Milorada Dodika.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala