- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako se Srbi snalaze u Moskvi – uz „pomoć prijatelja“ /video/

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaMilan Gajić
Milan Gajić - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Pratite nas
Srpski fudbaleri Saša Zdjelar i Milan Gajić ovog leta su zadužili dresove moskovskog CSKA i od njih se očekuje da uskoro postanu važni šrafovi u timu „armejaca“, ali je neophodno da prođu i period adaptacije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U slučaju obojice ključno je da što pre savladaju ruski jezik, a dok se to ne ostvari – imaju pomoć prijatelja.
Posle utakmice protiv Ahmata u kojoj je CSKA slavio sa 4:2, a obojica srpskih fudbalera imala uloge, trener Vladimir Fedotov je održao govor – na ruskom jeziku.
Zdjelar i Gajić su se sa sadržinom govora upoznali uz pomoć prevodioca i čini se da je on bio potrebniji bivšem kapitenu Partizana koji je tek nedavno stigao u Moskvu.
„Gospodo, par reči… Bile su takve emocije, hteo sam da dođem i psujem. Dobro je što je tu mnogo solidnih ljudi. To vas je spasilo. Ali, zapravo, naravno za gledaoce je bila predivna igra. Ali ne treba sebi dozvoliti da se izgubi kontrola nad igrom. Ne sme se. Ali tako se dešava: ustane jedan i ceo tim ustaje. Tako to funkcioniše. Jedan. I gotovo, počinje haos. Ali, svaka čast što ste našli muškosti, karakter i ostalo i realizovali te brojne šanse koje smo imali. Čestitam vam!“, rekao je Fedotov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala