- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Si-En-En: Evropa se plaši da bi konsenzus o podršci Ukrajini mogao biti srušen

CC BY 2.0 / Sgt. 1st Class Robert Jordan / Flickr / Raketni sistem „Himars“
Raketni sistem „Himars“ - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Pratite nas
Konsenzus Evropske unije o podršci Ukrajini, zbog problema sa isporukama energetskih resursa, mogao bi uskoro biti srušen, navodi američka televizija Si-En-En pozivajući se na evropske zvaničnike i predstavnike NATO-a.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

S obzirom na to da je već prošlo pola godine od početka krize u Ukrajini, zvaničnici po celoj Evropi su zabrinuti da konsenzus može biti uništen kada na kontinentu bude nastupila surova zima, propraćena rastom cena prehrambenih proizvoda, nedostatkom energetskih resursa za grejanje i realnim mogućnostima recesije, navodi Si-En-En.
Američka televizija konstatuje da evropski zvaničnici i diplomate svakog dana razmišljaju o krizi koja će nastupiti u grejnoj sezoni.
„U Evropskoj uniji će sve biti veoma teško i zato moramo da se pridržavamo našeg obećanja da Rusiju odsečemo od bilo kakvih prihoda od gasa i drugih izvora“, rekao je evropski diplomata.
Drugi problem su isporuke naoružanja Kijevu. Zapad, smatra Si-En-En, pokušava da reši dugoročan problem pomoću kratkoročnih mera, što dovodi do toga da se ne može pratiti „određeni kraj“ konflikta.

„U početku je reakcija Zapada bila jača nego što je Rusija očekivala. S političkog gledišta bilo je veoma lako okupiti se oko Ukrajine i opravdati donaciju oružja i sredstava. Tokom vremena su tipovi oružja koje mi šaljemo postali složeniji, kao i priprema koja je neophodna za njihovu efikasnu primenu. Dobra vest je to što oružje pomaže Ukrajincima da izdrže. Loše je to da što duže rat bude trajao, to će biti sve manje isporuka oružja od kojih će teže biti da se odustane“, rekao je predstavnik NATO-a.

Televizija navodi da je svet već umoran od sukoba koji ulazi u fazu stagnacije.

„U februaru je bilo lako pridružiti se onima koji su protiv predsednika Rusije Vladimira Putina. Sada se rat nalazi u dosadnoj fazi u smislu strategije. Manje osvajanja na dnevnom nivou i gubitaka i manje mogućnosti za fotografije“, naveo je predstavnik NATO-a.

S obzirom na to da Evropi preti energetska kriza lideri EU teško mogu da opravdaju troškove u vidu novca i energije, a u cilju podrške dalekoj zemlji, zaključuje Si-En-En.
Zaharova: Za SAD pretnja svi koji su im konkurencija; Ogromna podrška Zapada nesistemskoj opoziciji - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2022
RUSIJA
Zaharova: Brisel i Vašington su pokrovitelji antiruske kampanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala