- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruski div na nuklearni pogon – gol na debiju u Turskoj! /video/

© Sputnik / Evgeniя Novoženina / Uđi u bazu fotografijaFudbaler reprezentacije Rusije Artjom Dzjuba nakon postignutog gola na Svetskom prvenstvu u fudbalu
Fudbaler reprezentacije Rusije Artjom Dzjuba nakon postignutog gola na Svetskom prvenstvu u fudbalu - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Pratite nas
Iskusni napadač Artjom Dzjuba (33) neće imati puno problema sa prilagođavanjem na život u Turskoj zbog nuklearne elektrane koja se gradi u blizini njegovog novog kluba, Adane Demirspor, smatra turski novinar, a da je svoj na svome Rus je pokazao i na svom debi meču.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Legendarni reprezentativac Rusije predstavljen je pre nekoliko dana kao novo pojačanje lidera turske Superlige nakon što je napustio Zenit iz Sankt Peterburga po isteku ugovora ovog leta.
I već u prvoj utakmici protiv Fenerbahčea postigao je pogodak, u 66. minutu čime je smanjio rezultat na 3:2.
Na njegovu žalost, ekipa je doživela poraz od 4:2, ali je jasno da se Dzjuba lepo smestio u novo okruženje na obali Mediterana.
Da će tako biti predvideo je i turski novinar Sijamend Kačmaz koji smatra da će mu jedan faktor u tome još više pomoći.
Navodno, to je nuklearna elektrana, koja se gradi u provinciji Mersin, zapadno od Adane.
„Mersin je na samo 30 minuta vožnje od Adane. Rusija tamo gradi nukelarnu elektranu i mnogi Rusi žive tamo. Takođe, fudbal je popularan u Turskoj, a možda se Dzjuba zapita zašto ranije nije došao kod nas“, rekao je Kačmaz za ruske medije.
Inače, Rusija pomaže Turskoj u izgradnji „Akuju“ nukelarne elektrane – koja će biti prva takva u Turskoj – i planirano je da počne sa radom 2023. godine.
Dzjuba je već podelio video grada u koji se preselio na društvenim mrežama i poručio da je oduševljen. On je sa Adanom potpisao ugovor na godinu dana plus još jednu ako obe strane budu raspoložene.
Artjom Dzjuba - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
SPORT
Ruski div je našao utočište /foto/
Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2022
SPORT
Amerika bi trebalo da nauči šta je „špricer“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala