- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

U Albaniji uhapšena dva Rusa i Ukrajinac

© AP Photo / Hektor PustinaPolicija, Albanija
Policija, Albanija - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Albanije saopštilo je da su u Gramšiju, u centralnom delu te zemlje, uhapšena dvojica državljana Rusije i jedan Ukrajinac koji su, navodno, pokušavali da upadnu na teritoriju vojnog preduzeća.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Troje građana s pasošima Rusije i Ukrajine pokušali su da uđu u fabriku“, saopšteno je iz albanskog vojnog resora, a prenosi Rojters,
Reč je o fabrici proizvoda odbrambene namene, u kojoj su se nekada, dok je Albanija bila članica Varšavskog pakta, proizvodili automati AK-47.
Ministarstvo odbrane Albanije navodi da je 24-godišnji državljanin Rusije ušao na teritoriju preduzeća i pokušao da napravi fotografije. Bio je u pratnji 33-godišnje Ruskinje i 25-godišnjeg Ukrajinca.
Ambasada Rusije u Albaniji je navela da za sada nije dobila zvaničnu informaciju od albanskih vlasti o hapšenju ruskih državljana.
Prema informacijama „Albanijan dejli njuza“, uhapšeni su u policijskoj stanici u oblasti Elbasan. Lokalno tužilaštvo počelo je istragu, u kojoj antiteroristički odredi i specijalne službe.
Premijer Albanije Edi Rama je izjavio da su troje uhapšenih „osumnjičeni za špijunažu“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala