- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Postoji nešto važnije od pobeda – i Srbija je to uspela da ostvari

© Foto : KSSKošarkaši Srbije
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
Pratite nas
Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić bio je zadovoljan utakmicama u Hamburgu, u kojima je njegov tim pobedio Italiju i Nemačku, kao i onom u Ljubljani, iako je tada Slovenija bila bolja, dok je kapiten Vladimir Lučić istakao da je pehar sa turnira u Nemačkoj učinio da se ekipa zbliži.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Selektor je istakao da mu je drago što su utakmice iskorišćene da bi se ekipa uigrala.
„Drago mi je i da smo bili svi zajedno na putu, da su igrači mogli između sebe da razgovaraju, da se malo i druže, da diskutuju, da se dogovaraju o tome šta nas čeka svaki sledeći dan. I vrlo je važno da ne gledamo u retrovizor, nazad, već da gledamo napred. Imamo još nekoliko dana do utakmice sa Grčkom. Malo sad da se odmorimo i da se pripremimo za ove dve utakmice“, rekao je Pešić.
On je konstatovao da mu je drago zbog pobeda i da su korisne za samopouzdanje.
„Bila je dobra turneja. Tri utakmice u četiri dana malo je naporno, ali probali smo da svi po malo igraju. Neko više, neko manje. Da zadržimo svežinu, a istovremeno i da probamo da se uigramo zajedno“.
Na prvoj akciji u kojoj je bio kapiten, Vladimir Lučić je podigao pehar. Posle svega – osvrnuo se na celu mini turneju. Počeo je od utakmice sa Slovenijom.
„Prva prava provera ekipe, gde je Slovenija, što se tiče takmičarske forme, bila daleko ispred nas s obzirom da su u tom sastavu igrali i julski prozor. I odigrali nekoliko utakmica više nego mi. Pred punim Stožicama, bila je to prava provera, gde smo za jedan posed ili dobru odbranu, ostali kratki da slavimo na tom meču“, kaže Lučić.
On se osvrnuo i na mečeve s Italijom i Nemačkom:
„Mislim da smo pre svega pokazali karakter u prvoj utakmici sa Italijanima, koji su prilično fizički, što je atipično za njih, ušli u meč, napravili veliku razliku. Ali smo u trećoj, a posebno u poslednjoj deonici, uspeli da se vratimo. Ovaj meč protiv Nemačke je zbližio ekipu. Dominirali smo svih 40 minuta, igrali dobro na obe strane terena, rastrčali se. Dobra stvar je ta da s peharom idemo srećni nazad, nastavljamo da se spremamo za obaveze koje slede“.
Pešićevom timu slede dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo – sa Grčkom kod kuće 25. avgusta i sa Turskom tri dana kasnije u gostima.
S obzirom na to da Srbija u novu fazu kvalifikacija ulazi sa skorom 1-3 na petoj poziciji, koliko ima i Britanija na poslednjem mestu. Belgija i Turska su na 2-2, a Grčka i Letonija na 3-1. Prve tri ekipe plasiraće se na SP.
Potom Orlovima sledi Evrobasket od 1. do 18. septembra, a grupnoj fazi je Pešićev tim u D grupi sa Izraelom, Holandijom, Finskom, Poljskom i Češkom.
Nikola Jokić, Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2022
SPORT
Orlovi u petoj brzini prošli pored Nemaca, Jokić pritiskao „gas“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala