- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski dijetolog otkriva zašto pivo nije za svakoga, ali korisno za žene

© Sputnik / Lola Đorđević„Bir fest”
„Bir fest”  - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
Pratite nas
Pivo kao i bilo koji drugi alkohol je štetno po zdravlje, izaziva zavisnost i utiče na gojaznost. Međutim, u njegovom sastavu ima veliki broj fitoestrogena koji mogu da budu korisni za žene u periodu predmenstrualnog sindroma (PMS), rekla je u intervjuu Sputnjiku ruski dijetolog Olga Perevalova.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Kao doktor mogu da kažem da u pivu ima i pozitivnih sastojaka, ali ono nije za sve i ne može se uvek piti. Tokom PMS-a dolazi do disbalansa ženskih hormona, a pivo harmonizuje stanje. Pivo je ženama nekada korisno, za razliku od muškaraca za koje je ono uvek štetno. Pivo pomaže ženama da se opuste, posebno kada im se zbog hormonalnog disbalansa pokvari raspoloženje“, navela je Perevalova.
Ona je dodala da se pivo ne sme redovno koristiti, jer to može dovesti do pogoršanja opšteg zdravstvenog stanja i aloholizma.

„One žene koje vole da piju pivo počinju da se goje. U crevima ljubitelja piva se razvija gljivična flora koja stalno traži hranu koja izaziva fermentaciju, na primer ─ pivo. To je razlog što mnogi počinju da se opijaju od piva. Žene koje piju pivo se mogu prepoznati po velikom stomaku i po otečenom licu sive boje“, upozorila je ruska doktorka.

Točenje piva - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
EKONOMIJA
Inflacija u Nemačkoj guši sve, a pivo odoleva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala