- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija zna za slabu tačku u američkom nuklearnom štitu

CC0 / pixabay / Nuklearni rat
Nuklearni rat - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
Pratite nas
Rusiji je poznato da postoji nedostatak u u nuklearnoj doktrini SAD, piše američki list „Hil“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sjedinjene Američke Države, kako je navedeno u publikaciji, raspolažu gravitacionim nuklearnim bombama, ali je Moskva upućena u to da su one slabo zaštićene tokom čuvanja u skladištima, kao i kada bi ih avioni prenosili kroz neki sporni vazdušni prostor.
List, pritom, podseća i na to da je dug predviđeni period od trenutka kada se izdaje naredba za izvođenje napada do polaska aviona ka cilju.
U tekstu se navodi i da američkoj mornarici nedostaje nova generacija krstarećih raketa malog i srednjeg dometa s nuklearnim punjenjem, pre svega zbog toga što su razni predsednici, uključujući aktuelnog Džozefa Bajdena, sprečavali njihovu izradu.
Kongres SAD pokušava da ispravi situaciju, ali Amerika se ipak nalazi u nezavidnom položaju, ocenjuje izdanje i dodaje da je američka slaba tačka poznata i Kini.
Zamenik šefa ruske diplomatije Aleksandar Rjabkov je ranije rekao da se Moskva nada da će SAD i Zapad u celini imati dovoljno zdravog razuma da situaciju u Ukrajini ne dovedu do direktnog sukoba uz upotrebu nuklearnog oružja.
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je naglasila da Rusija nikada nikome nije pretila nuklearnim oružjem. Pristup Moskve je, prema njenim rečima, zasnovan isključivo na logici obuzdavanja, uključujući i sadašnje uslove, kada zemlje NATO-a, koje su sebe proglasile „nuklearnom alijansom“, opasno igraju na samoj ivici oružanog sukoba.
Vizualizacija kraja sveta - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2022
RUSIJA
Naučnici otkrili koje zemlje će najmanje nastradati u slučaju nuklearnog rata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala