- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Veljković za Sputnjik: Najluđa utakmica koju sam igrao!

© AFP 2023 / SASCHA SCHUERMANNMiloš Veljković
Miloš Veljković - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
Pratite nas
Fudbaleri Verdera iz Bremena napravili su pravo malo čudo tako što su pobedili Dortmund u gostima iako su gubili sa 2:0 sve do 89. minuta. A, onda su dali tri gola i učinili da ceo svet priča o tom podvigu. U dresu Verdera igrao je Miloš Veljković koji za čitaoce Sputnjika prepričava dešavanja sa Vestfalena.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Veljković se ustalio u odbrani Verdera i sa zadovoljstvom konstatuje da je ovo bila najluđa utakmica koju je igrao. Bilo je bitnijih, kao ona protiv Portugalije, ili na Novom Zelandu, ali ovako lude nije.
„Jeste najluđa. Imali smo možda još dve tri utakmice, pred kraj preokret i to, ali ovo stvarno... Iako smo osećali tokom cele utakmice da možemo da dobijemo. Nama nije htela da uđe, a oni tri četiri puta šutnuli i dali dva gola. Bilo je fenomenalno kako smo reagovali, malo i sreće uvek treba, ali stvarno nenormalna utakmica. Nikada nisam igrao, nije se ni dogodio ovakav preokret. Mislim da je ovo prvi put da se preokrene 0:2 u 89. minutu. I to još protiv Dortmunda“, objašnjava Veljković za Sputnjik.
Iako je do preokreta došlo u samoj završnici, i tokom utakmice videlo se da Verder nije potčinjen iako je igrao protiv veoma snažnog rivala.
„Igrali smo posle napred i kada smo gubili, a oni su sve vreme igrali na vreme. Osećalo se tokom cele utakmice da smo dominantniji tim, da igramo bolje, stvaramo šanse. I kod 2:1 je Rojs dobio žuti karton jer je šutnuo loptu na drugu stranu zbog vremena. Zaslužili smo da dobijemo. I protivnik je video da smo juče bili bolji“.
Kada se dođe do preokreta u šok-završnici kakva je bila u Dortmundu, verovatno adrenalin udara u glavu sve igrače. Izjednačenje u 93. minutu, pa pobedonosni gol Olivera Burkija u 95.
„Ubija, ubija, ubija adrenalin. I na 2:2 je bilo. Ali, dva puta na utakmici da imaš takav doživljaj... Prvi put se tako desilo nešto. Takav adrenalin je bio i protiv Portugalije, naravno to je drugačija utakmica, još i veći adrenalin. Ali, ovo je bilo baš retko, ludilo od utakmice“, objašnjava Veljković.
Duh Bundeslige mogao je lako da se prepozna, oko 9.000 navijača došlo je na Vestfalen da podrži Verder na ovom jako teškom gostovanju. I imali su šta da vide.
„Naši navijači su bili fenomenalni. Iako ih je bilo oko 9.000, a njih 80.000, ali naši su baš bili glasni, a posle utakmice još više. Posle utakmice se domaći nisu čuli, što je i normalni, a naši su bili fantstični. Slavili smo i u svlačionici i u busu, neverovatan dan. Ne samo što smo pobedili, već zbog načina na koji smo pobedili“.
Ovaj meč, gol Mitrovića protiv Portugalije, pobeda protiv Brazila u finalu Mundijalita...
„Ne može da se uporedi. Važnost je drugačija. Ali, ova utakmica je bila ludilo, veće nego što sam igrao do sada“, kaže Veljković.
Šta dalje čeka Verder?
„Hoćemo da budemo na zemlji, znamo da možemo mnogo, ali ne želimo da ulazimo u euforiju, sledeći je Frankfurt. Prvi cilj je da ostanemo u ligi, a drugi, ako može više, bilo bi super. Mislim da može. Tek smo odigrali tri utakmice“.
Na ličnom planu Veljković ima mnogo razloga za zadovoljstvo.
„Zadovoljan sam, napravio sam korak unapred, koliko sam bitan za tim. Igramo sa tri pozadi, u sredini, još mi je veća odgovornost. Sve je odlično. Navikao sam se da igram tu poziciji, igram to isto u reprezentaciji. Sada i u klubu tako igram. Značiće mi u pripremi za Svetsko prvenstvo. Mogu da igram u sredini, ali i levo i desno. Legla mi je ta pozicija“, rekao je Veljković i dodao da se i on kao i svi ostali naši fudbaleri raduju predstojećem svetskom turniru u Kataru.
Stadion Vestfalen, dom nemačkog kluba Borusija Dortmund - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2022
SPORT
Šta je fudbal? Kad Dortmund vodi do 89. sa 2:0 i izgubi 2:3 /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala