- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Orenburg postigao rekord: Razvijena zastava Rusije dužine 1.300 metara

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaProslava Dana državne zastave Rusije u Krasnodaru
Proslava Dana državne zastave Rusije u Krasnodaru - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
Pratite nas
Više od 3.000 stanovnika Orenburške oblasti razvilo je u čast Dana ruske zastave trobojku dužine od 1.300 metara i tako postavili rekord, saopštila je služba regionalne administracije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Više od 3.000 stanovnika Orenburške oblasti razvilo je najdužu zastavu Rusije u čast Dana ruske zastave u selu Podgorodnaja Pokrovka. Dužina zastave je 1.300 metara, težina je 600 kilograma, a širina – 4,5 metara“, pojasnili su administraciji Orenburške oblasti.
Ova zastava je 288 metara duža nego što je bila zastava iz Samarske oblasti, koja je postigla rekord u dužini pre tri godine.

„Trobojka ujedinjuje narode Rusije, jača naše jedinstvo, potvrđuje kontinuitet generacija. Mi podižemo svoju zastavu u najvažnijim trenucima u životu. Pod trobojkom se postavljaju sportski rekordi, izvode se naučna otkrića, postižu uspesi u industriji i poljoprivredi i razija se kultura. Pod trobojkom naši vojnici štite bezbednost ruskih granica i brane nacionalne interese. Današnja akcija je znak našeg poštovanja prema ruskoj zastavi“, rekao je šef regiona Denis Pasler.

Dan Državne zastave Rusije se obeležava 22. avgusta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala