- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Medojević: Pokušaćemo da sa URA i Demokratama sastavimo tehničku Vladu

© Foto : Youtube/ADRIA TV Montenegro/PrintscreenNebojša Medojević
Nebojša Medojević - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
Pratite nas
Posle izglasavanja nepoverenja vladi Dritana Abazovića, predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević izjavio je da će DF pokušati da sa Demokratskom Crnom Gorom i koalicijom URA sastavi tehničku vladu koja će Crnu Goru voditi do izbora
Takođe, naveo je da to zavisi od toga da li će predsednici tih partija Abazović i Aleksa Bečić uspeti da prevaziđu lične animozitete i sujete.
„DF je juče ceo dan pokušavao da zaštiti izbornu volju naroda koja je za nas jedino važna. Predlagali smo rekonstrukciju vlade i pokušavali smo da posredujemo između Bečića i Abazovića koji imaju izraziti lični antagonizam“, rekao je Medojević Tanjugu.
Kazao je da očekuje da kroz par dana Abazović i Bečić „ohlade glave”, ističući da bi pobednici parlamentarnih izbora 2020. godine trebalo što prije da sednu i pokušaju da formiraju tehničku vladu „bez DPS-a i njihovih satelita”, koja će pripremiti izbore.
„Radi se o mladim ljudima, neiskusnim političarima, koji su verovatno malo više lično doživeli Bečić i Abazović svoje smene sa visokih državnih funkcija u saradnji sa DPS-om. Današnje izjave treba gledati iz tog konteksta, verovatno razočarenja, ličnih frustracija, osećaja poraza ili gubitka neke funkcije ili pozicije u državnoj vlasti“, rekao je Medojević komentarišući pad 43. Vlade.
Ako se ne dogovore, kaže Medojević, iako je Vlada pala ona će u tehničkom mandatu nastaviti da funkcioniše.
Quote
„To je loša politička situacija. To su vrlo neefikasne vlade”, istakao je on.
Poručuje da je „najhitnije da pobednici izbora 2020. godine sednu i dogovore novu vladu što prije”.
Zasedanje Skupštine Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2022
REGION
Posle pada vlade dva scenarija pred Crnom Gorom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala