- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kadirov: Oslobođeno naselje Peski kod Donjecka

© Sputnik / Sergeй Baturin / Uđi u bazu fotografijaVišecevni bacač raketa "Grad" u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini
Višecevni bacač raketa Grad u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2022
Pratite nas
Čečenski lider Ramzan Kadirov objavio je na svom Telegramu da je naselje Peski kod Donjecka oslobođeno i da su ga zauzele savezničke snage.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Peski je oslobođen! Selo kod Donjecka, gde su se nalazili ukrajinski okupatori, očišćeno je od banderovskih formacija, sada su ga zauzele savezničke trupe. Pripadnici Oružanih snaga Ukrajine povukli su se u žurbi, ostavljajući municiju“, napisao je Kadirov.
On je napomenuo da je nakon oslobađanja svakog naselja potrebno vreme za traženje skrovišta i čišćenje mina, tako da će biti potrebno nešto vremena za čišćenje, nakon čega će stanovnici sela moći mirno da se kreću ulicama i povrate miran život.
„Nacisti namerno ostavljaju za sobom popriličan broj ‘tajni’, od kojih pre svega stradava civilno stanovništvo“, istakao je Kadirov.
Kako je rekao, borci savezničkih snaga potisnuli su neprijatelja sa prilaza Donjecku na još nekoliko kilometara.
Kadirov je ranije rekao da savezničke snage napreduju prema planu specijalne operacije uz minimalan rizik po civilno stanovništvo i infrastrukturu.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala