- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaporoška oblast spremna za izvoz novog prinosa žitarica

Berba kukuruza - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2022
Pratite nas
Zaporoška oblast je spremna da isporučuje nove prinose žitarica tradicionalnim tržištima: Turskoj, Egiptu i zemljama Bliskog istoka, napisao je šef administracije regiona Evgenij Balicki na Telegramu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Žetva je u Zaporoškoj oblasti praktično završena, prikupljeno je 1,5 miliona tona žita.
„Uskoro će se rešiti pitanje na temu Berdjanske luke i njenog obnavljanja i počećemo da utovarujemo žito. Poljoprivrednici će moći da prodaju svoje žito na standardnim tržištima: Turskoj, Saudijskoj Arabiji, Bliskom istoku i Egiptu“, istakao je Balicki.
Naglasio je da je plan da se na jesen prikupi još oko milion tona žita, kao i da se ono trenutno prevozi železnicom i drumskim saobraćajem.
Tokom specijalne vojne operacije ruska vojska je preuzela kontrolu nad delom Zaporoške oblasti koja je uz Azovsko more i čitavom Hersonskom oblašću. Zauzeli su velike gradove kao što su Herson, Melitopolj i Berdjansk i tako Ukrajinu odsekli od Azovskog mora.
U oba regiona je formirana nova administracija, emituju se ruski televizijski kanali, uspostavlja se trgovina i transport sa Krimom. Regioni su objavili o svojim planovima da uđu u sastav Rusije.
Kukuruz i pšenica - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
RUSIJA
Brod sa skoro 30.000 tona kukuruza krenuo iz Crnomorska u Istanbul
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala