- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Veliki gubici u ljudstvu na ukrajinskoj strani, ruska vojska likvidirala 20 američkih plaćenika

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u Donbasu
Ruska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2022
Pratite nas
Ruska avijacija je visoko preciznim oružjem likvidirala 20 američkih plaćenika u Harkovskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kako se precizira, kod mesta Andrejevka izveden je udar na položaje ekstremističke jedinice „Kraken“ i plaćenika i tom prilikom je likvidirano 100 Ukrajinaca i 20 stranih plaćenika.
Kod naselja Velikomihajlovka operativno-taktička avijacija Rusije je praktično u potpunosti uništila bataljon 110. brigade ukrajinske teritorijalne odbrane. Preko 200 pripadnika teritorijalne odbrane je poginulo a više od 150 ranjeno, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Takođe, severno od Harkova i kod mesta Zvanovki i Paraskovijevki likvidirano je 330 ukrajinskih ekstremista i veći broj vojnih vozila, kao i dva tenka.
Gubici u ukrajinskim redovima posle udara ruske vojske u Nikolajevskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti premašili si 200 ljudi.
U poslednja 24 sata oboreno je šest ukrajinskih dronova. Uništen je i jedan ukrajinski sistem "Buk M-1" i jedan američki radar.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala