- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Misterozni „napad“: Šta se desilo u američkoj bazi u Kuvajtu

© Foto : NARA&DVIDS/U.S. Army photo by SMSGT Rose Reynolds/Public domainAmerička baza Ali Al Salem u Kuvajtu
Američka baza Ali Al Salem u Kuvajtu - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2022
Pratite nas
Američko ratno vazduhoplovstvo saopštilo je danas da je bilo predmet „propagandnog napada“ donedavno nepoznate „iračke militantne grupe koja je lažno tvrdila da je izvela napad dronom na američku vojsku u bazi u Kuvajtu“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Grupa koja se zove Al-Varethin oglasila se na internetu tvrdnjom da je 12. avgusta gađala kuvajtsku Ali al Salem bazu u kojoj je američka vojska, a odgovor SAD je stigao brzo, preneo je AP.
Grupa Al-Varetin je prikazala snimak na kojem se vidi lansiranje drona, ali nije pružila dokaze o napadu ili šteti na bazi.
U izjavi grupe se navodi da je to bila osveta zbog napada američkog drona iz 2020. godine kada je ubijen general iranske Revolucionarne garde Kasem Sulejmani u Bagdadu, u januaru 2020. godine.
Vazdušna baza se nalazi na oko 40 kilometara od iračke granice.
„U izjavi se lažno tvrdi da je iranska militantna grupa koristila dronove da izvede napad na bazu. Ali, takav napad se nije dogodio“, saopštilo je američko 386. vazdušno ekspeditivno krilo za AP.
Američka novinska agencija dodaje da u SAD veruju da je Al-Varethin verovatno iranska grupa, iako opisuje sebe kao iračku grupu, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala