- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ne biste verovali“ – kako je Ivana pokorila Evropu usred Nemačke

© AP Photo / Matthias SchraderIvana Vuleta
Ivana Vuleta - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2022
Pratite nas
Ivana Vuleta, najbolja srpska atletičarka, uspela je da usred Nemačke pobedi domaću takmičarku Malajku Mihambo, što njen trener Goran Obradović ocenjuje kao užasno težak zadatak koji je sa sobom nosio ogroman pritisak.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Vuleta je posle šest godina ponovo postala prvakinja Evrope u skoku udalj, ostvarivši rezultat od 7,06 već u prvom pokušaju.
„Mi smo bili spremni za kišu, Ivana je imala i kabanicu, sve što potrebno, rezervne patike i znali smo da u prve tri serije mora da se završi sve. Defakto je tako bilo, Ivana u prvoj, Mihambo u drugoj skočile svoje najbolje rezultate“, rekao je Obradović za Večernje novosti.
On je preneo i deo atmosfere iz Minhena.
„Ovo je toliko fantastičan uspeh, da u sred jedne zemlje kao što je Nemačka, jednu svetsku šampionku pobediti na njenom terenu. To je užasno teško. Taj pritisak se osećao ne biste verovali kako. I na njenim plećima i na plećima Mihambo. Ivana nije dozvolila Nemica da dođe do tog zlata, jer je stvarno, kako mi volimo da kažemo, „isekla“ konkurenciju. Voda je ušla u uši Nemici i bilo je jako teško da napravi bolji rezultat“, istakao je Obradović.
Ivana Španović - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
SPORT
Minhenom se orilo „Bože pravde" – Ivanin osmeh sve govori /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala