- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

„Građani bi mogli da se pobune ako ne bude struje“: Upozorenje čelnika policije u Švajcarskoj

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Uđi u bazu fotografijaŠvajcarska
Švajcarska - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2022
Pratite nas
Švajcarci bi mogli da iskažu revolt i da pribegavaju pljačkama ukoliko budu pogođeni energetskom krizom tokom zime, upozorio je šef policije kantona Sen Galen Fredi Fazler.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Nestašice struje u Švajcarskoj tokom zime mogle bi da imaju dalekosežne posledice, rekao je za list „Blik“ Fredi Fazler, koji je i predsednik švajcarske Konferencije kantonalnih direktora policije i pravosuđa.
„Zamislite da ne možete da podižete novac sa bankomata, da ne možete da platite karticom u prodavnici ili da naspete gorivo na benzinskoj pumpi. Grejanje je stalo, hladno je, ulice su mračne. Za očekivati je da će se građani pobuniti ili da bi moglo da dođe do pljački“, rekao je Fazler, navodeći da bi vlasti trebalo da pripreme mere za tako ekstremne situacije.
On ne veruje da je takav kataklizmični scenario realan, ali se policija priprema i za tu mogućnost. Fazler kaže da su 2014. godine održane vežbe sa scenariom masovnog nestanka struje i da su pokazale značajne manjkavosti, uključujući nedostatak generatora za policiju, bolnice i druge najvažnije službe i infrastrukturu.
„Te manjkavosti su otklonjene, pa su bezbednosne službe spremne. Čak smo spremni i da snabdemo Švajcarce gotovinom ukoliko ne budu mogli da koriste kartice, jer smo postigli sporazum sa bankama“, rekao je Fazler.
Njegovo upozorenje dolazi nakon najava švajcarskih vlasti da bi ove zime moglo da dođe do restrikcija u isporukama energije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala