- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Andrija Mandić: Propustili smo šansu

© AFP 2023 / SAVO PRELEVICLider opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić
Lider opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2022
Pratite nas
Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavio je, posle izglasavanja nepoverenja vladi Dritana Abazovića, da mu je žao što su propustili veliku šansu da posle dva velika eksperimenta ostanu u okviru parlamentarne većine, osvojene na izborima pre dve godine, i sačuvaju sve ono što su obećavali građanima Crne Gore.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Juče smo propustili veliku šansu da konstituišemo vladu koja bi bila izraz one parlamentarne većine koja je pobedila na izborima 30. avgusta 2020. Uložili smo veliku energiju, ne zbog političara, nego zbog naroda koji se radovao da je posle 30 godina smenjena vlast Mila Đukanovića“, rekao je Mandić za RTS.
Mandić je kazao i da Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića traži partnera sa kojim bi mogla da se vrati u Vladu, ali da ne zna da li će u tome uspeti. On je ocenio da je DPS u petak u parlamentu odnela jednu veliku pobedu, s obzirom da je to bila njena inicijativa.
Prema njegovim rečima, DF je uložio veliku energiju radeći na odnosima URE i demokrata da pokušaju da pronađu zajednički jezik pošto su to „tvrdo zakucane pozicije“.
„Jedna strana ne želi više da pravi dogovore u okviru te parlamentarne većine, ako se promeni njen premijer, a druga strana je imala želju da se sve vrati na početak“, dodao je Mandić.
On je istakao da će vlada Dritana Abazovića biti upamćena po potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom i da je to važno za srpski narod u Crnoj Gori i za SPC.
„Taj dokument ima veliku težinu. Priča koju smo juče čuli o borbi protiv organizovanog kriminala i korupciji, posebno prozivanje šefova organizovanih kriminalnih grupa bila je dobra osnova da u jednom partnerskom odnosu pokušamo da sačuvamo sve ono što smo obećavali građanima Crne Godine. Na žalost, do toga nije došlo, a rasplet situacije je teško prognozirati“, konstatovao je Mandić.
Mandatar za sastav Vlade Crne Gore Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2022
REGION
Prva reakcija Abazovića posle obaranja vlade: Čestitam novu koaliciju Bečića i Đukanovića
Crnogorski premijer Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2022
REGION
Pala Vlada Crne Gore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala