- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Savet bezbednosti Rusije: Nije isključeno da SAD žele da izbegnu odgovornost za razvoj kovida 19

CC0 / piksabej / Korona virus
Korona virus - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
Pratite nas
Ne treba isključiti da Sjedinjene Američke Države, optužujući druge zemlje za širenje virusa korona pokušavaju da prikriju svoju ulogu u razvoju kovida 19 i izbegnu odgovornost, izjavio je sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Protivimo se tome da Vašington krivicu za nastanak korona virusa prebaci na druge zemlje. Ne može se isključiti da na ovaj način SAD pokušavaju da izbegnu odgovornost, sakriju svoju ulogu u razvoju patogena i skrenu pažnju sa svojih aktivnosti na povećanju vojno-biološke aktivnosti“, izjavio je Patrušev u Taškentu na godišnjem sastanku sekretara Saveta bezbednosti zemalja Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS).

On je istakao da SAD ne planiraju da obezbede transparentnost i proverljivost njihovih biolaboratorija u raznim zemljama.

Ozbiljan izazov predstavlja obezbeđenje medicinsko-biološke bezbednosti u okviru ŠOS. Postojeći konkretni primeri omogućavaju da se konstatuje da SAD ne planiraju da obezbede transparentnost i proverljivost funkcionisanja njihovih bioloških laboratorija na teritoriji drugih zemalja, posebno u postsovjetskim zemljama, objasnio je on.

Patrušev je zaključio da to što su takvi biološki objekti formalno deo nacionalne imovine nije dovoljno za efikasnu kontrolu američkih aktivnosti.
Ranije je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio da vojno-biološke aktivnosti Pentagona širom sveta, „posebno na postsovjetskom prostoru, zahtevaju najveću pažnju u svetlu sve većeg broja dokaza o kriminalnim eksperimentima sa najopasnijim patogenima pod maskom ‘miroljubivih’ u cilju stvaranja biološkog oružja“.
Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.
Laboratorija - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
RUSIJA
Ministarstvo odbrane Rusije iznelo nove šokantne dokaze o vojno-biološkoj delatnosti SAD
Član jedinice američke vojske ispred znaka Pentagona - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
RUSIJA
Senzacija veka: Ruski dokaz da su Sjedinjene Američke Države najopasnija teroristička država na svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala