- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev: Zapad se neprekidno sprema za otvoreni oružani sukob s Rusijom

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
Pratite nas
Zapad ne prestaje da se sprema za otvoreni oružani konflikt sa Rusijom, ocenio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Događaji u vezi sa Ukrajinom pokazuju da Zapad pokušava da balansira između hibridnih aktivnosti i otvorenog oružanog sukoba sa našom zemljom i za to se neprekidno spremaju“, rekao je Patrušev na sednici sekretara Saveta bezbednosti država-članica ŠOS u Taškentu.
Ta namera zvanično je potvrđena i sadržana je u dokumentima NATO usvojenim na samitu u Madridu, navodi Patrušev i dodaje da istu stvar Amerikanci pokušavaju da preduzmu i kada je u pitanju Kina, a dokaz tome je nedavna provokacija na Tajvanu.

Odgovornost za moguću katastrofu u Zaporoškoj nuklerki na Vašingtonu i Londonu

Patrušev je govorio i o situaciju u vezi sa Zaporoškom nuklearnom elektranom koja je danima pod intenzivnom paljbom ukrajinskih snaga.
Prema njegovim rečima, odgovornost za moguću katastrofu u nuklearki pašće na London i Vašington.
„Po nalogu Amerikanaca, Ukrajinci neprestano gađaju kritički važne objekte infrastrukture Zaporoške nuklearne elektrane. Ako se dogodio tehnogena katastrofa posledice će se osetiti u svim delovima sveta. Pri tome svu odgovornost će poneti upravo Vašington, London i njihove marionete“, rekao je Patrušev.

Japan – lider svetkog pokreta rusofoba

Patrušev je rekao i da je Japan lider „svetskog pokreta rusofoba“.
„Amerikanci i njihovi vazali u cilju opravdanja sopstvenih spoljnopolitičkih avantura ne ustručavaju se da cinično lažu, između ostalog da revidiraju istoriju. Kao primer možemo navesti Japan koja se iz petnih žila trudi da bude lider u svetskom pokretu rusofoba“, istakao je on.

Događaji u Kazahstanu i Uzbekistanu – pokušaji „obojenih revolucija“

Događaji u Kazahstanu i Uzbekistanu tokom ove godine posledica su pokušaja Zapada da tamo organizuju „obojene revolucije“, istakao je Patrušev.
„Glavni instrument za sprovođenje demokratije na američki način su, kao i ranije, obojene revolucije. Pokušaji Zapada da ih isprovociraju u našim državama redovno se dešavaju. Upravo tako vidimo događaje iz 2020. u Belorusiji, u januaru u Kazahstanu i u julu u Uzbekistanu“, istakao je on.
Zaporoška nuklearna elektrana - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
RUSIJA
Ruska vojska: Kijev planira provokaciju u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala