Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Završeni razgovori, Vučić ostaje još neko vreme u Briselu, sutra se obraća javnosti

© AP Photo / Kirsty WigglesworthZastava EU
Zastava EU - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Pratite nas
Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da se delegacija Srbije u Briselu na pregovorima sa Prištinom borila za mir, za stabilnost i za kompromisna rešenja i da će se predsednik Aleksandar Vučić sutra obratiti javnosti, po povratku u Beograd.
Petković je dodao i da se danas niko iz srpske delegacije neće obraćati, kao i da će predsednik Vučić još neko vreme ostati u Briselu.
"Ono što je važno, to je da smo se borili za mir, stabilnost, kompromisna rešenja i zato će predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostati još izvesno vreme u Briselu", rekao je Petković.
Predsednik Srbije će se sutra, po povratku u Beograd, popodne ili uveče obratiti javnosti, što će biti jedno od njegovih najvažnijih obraćanja javnosti, rekao je novinarima direktor Kancelarije za KiM.
U Briselu je završena prva runda trojnog sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa predstavnicima Evropske unije u okviru dijaloga na najvišem političkom nivou, potvrđeno je RTS-u.
Posle bilateralnog sastanka Aljbina Kurtija sa zvaničnicima EU, usledila je bilaterala Aleksandra Vučića sa evropskim posrednicima.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je iz Brisela sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije koji će se održati u nedelju u 11.00 sati u Palati "Srbija", saznaje Tanjug u srpskoj delegaciji.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala