- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Srpska templarka osvojila zlatnu medalju u Skoplju /foto/

© Foto : Sputnjiku ustupio Pavel SuroviSrpske ratnice, fotografija Pavela Surovog
Srpske ratnice, fotografija Pavela Surovog - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Pratite nas
Fotografija Srpske templarke u arhaičnoj narodnoj nošnji iz Republike Srpske, srpskog fotografa Pavela Surovog, osvojila je zlatnu medalju u oblasti umetničke fotografije na internacionalnom takmičenju „Art Imagination“ u Skoplju.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Od 343 prijavljena rada na takmičenju profesionalnih fotografa u umetničkoj fotografiji pod pokroviteljstvom dve fotografske asocijacije – International Association of Art Photographers I Photographic Society of America, fotografija Srpske templarke Pavela Surovog, fotografa iz Kisača, osvojila je zlatnu medalju „PSA GOLD MEDAL“ u kategoriji kolor fotografija.
Pavel Surovi se takmičio kao član Foto saveza Srbije pod zastavom Srbije. Srpska templarka je predstavljena na fotografiji u arhaičnoj narodnoj nošnji iz mesta Ključ u Republici Srpskoj. Ova fotografija je do sada bila nagrađena bronzanom medaljom u Parizu i dobila je više pohvala i priznanja na drugim svetskim takmičenja.
© Foto : Sputnjiku ustupio Pavel suroviSrpska templarka, fotografija Pavela Surovog
Srpska templarka, fotografija Pavela Surovog - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Srpska templarka, fotografija Pavela Surovog
Evropska prestonica kulture – Novi Sad 2022. je fotografiju Srpske templarke izabrao i postavio na billborde u Novom Sadu početkom godine. Portret Arhangela Mihaila je dobio priznanje „Honored mention IAAP Ribbon“. Ove dve nošnje su deo kulturnog blaga Republike Srpske. Stare arhaične nošnje iz Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine je za fotografisanje pozajmio kolekcionar starih dinarskih nošnji Svetozar Kačar iz Čelareva.
© Foto : Sputnjiku ustupio Pavel SuroviArhangel Mihailo, fotografija Pavela Surovog
Arhangel Mihailo, fotografija Pavela Surovog - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Arhangel Mihailo, fotografija Pavela Surovog
„Zlatna medalja Američke asocijacije fotografa mi je do sada najveće priznanje u karijeri. Posle svetske premijere izložbe 'Korona' u Parizu, gde su se mnogi posetioci fotografisali pored Srpske ratnice i templarke nisam mogao slutiti da ću odmah posle povratka iz Francuske u Srbiju osvojiti zlatnu medalju za fotografiju templarke. I moj Arhangel Mihilo u arhaičnoj narodnoj nošnji iz Janje, Republika Srpska, dobio je nagradu. Želja mi je da izložba 'Korona' posle Pariza i Maribora otputuje u Banja Luku“, naveo je Pavel Surovi.
© Foto : Sputnjiku ustupio Pavel SuroviRatnica, fotografija Pavela Surovog.
Ratnica, fotografija Pavela Surovog. - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Ratnica, fotografija Pavela Surovog.
Surovi bi 23. septembra trebalo da primi u Zrenjaninu treću nagradu žirija za fotografiju Ratnica koju je osvojio na Republičkom takmičenju fotografa u Srbiji. Devojka na fotografiji Ratnice ima udajno oglavlje od plavih perli i sablju u obliku zmije sa crvenim okom koje postaje oko ratnice.
„Nastavljam da razvijam imaginarni svet srpskih ratnica u narodnim nošnjama koji ima potencijal da očara ceo svet“, zaključio je Pavel Surovi.
Fotografije srpskog fotografa Pavela Surovog - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
KULTURA
Srpkinja u narodnoj nošnji – zaštitno lice festivala etno-mode u Rusiji /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala