- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Jake oluje u Italiji: Padalo drveće, dvoje poginulih /video/

CC0 / Pixabay/ELG21 / Olujni oblaci iznad mora
Olujni oblaci iznad mora - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Pratite nas
Dve osobe poginule su danas prilikom pada drveća u centralnoj Italiji, kada su snažne oluje pogodile nekoliko regiona posle višenedeljnih izuzetno visokih temperatura, saopštile su italijanske spasilačke službe
Navodi se da su muškarac i žena nasmrt zgnječeni drvećem u odvojenim incidentima u Toskani, dok su četiri osobe povređene kada je drvo palo u kampu u istom regionu, prenosi Rojters.
"Razorni talas zahvatio je Toskanu", rekao je predsednik regiona Eugenio Đani u saopštenju, u kojem je najavljeno vanredno stanje u oblasti bogatoj umetničkim vrednostima.
Dodaje se i da su jaki vetrovi bacali velike kišobrane kafea preko čuvenog trga San Marko u Veneciji, dok su sa susednog zvonika odleteli delovi zida.
Vetar je duvao više od 140 kilometara na sat u nekim delovima severne Italije, nanevši štetu plažama u Liguriji i Toskani, rekli su meteorolozi.
Italijanska jedinica civilne zaštite saopštila je da će loše vremenske prilike tokom noći zahvatiti jug i izdala upozorenja za petak za 11 od 20 regiona u zemlji, prenosi Rojters.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala