- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Snažna oluja u Sloveniji: Leteli krovovi, padalo drveće, ima povređenih /video, foto/

Pratite nas
Jaki udari vetra koji su prethodili pljuskovima nosili su krovove i obarali drveće širom Slovenije, dok je u Ljubljani povređeno nekoliko osoba.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Olujno nevreme tokom popodneva zahvatilo je delove Slovenije. Jak vetar koji je prethodio pljuskovima nosio je krovove i obarao drveće koje je ometalo saobraćaj. Najveća šteta zabeležena je u Kranju gde je vetar odneo krovove sa više od 70 objekata, a u Ljubljani je nekoliko osoba lakše povređeno, prenosi RTV Slovenija.
Iz Vatrogasno-spasilačke službe u Kranju saopštili su da posledice nevremena otklanja 150 vatrogasaca.
„Reč je o krovovima koje je vetar odneo, pokidanim kablovima, oborenom drveću koje je palo na puteve i na vozila“, rekao je vatrogasni komandir u Kranju Andraž Šifrer.
U Ljubljani je vetar nosio krovove, saobraćajnu signalizaciju, bilborde i kontejnere, a oštećenje je pretrpeo i krov prestoničkog porodilišta.
© Tanjug / FOTO STA/ BOR SLANAOluja u Sloveniji
Oluja u Sloveniji - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Oluja u Sloveniji
Nevreme je otežavalo saobraćaj u glavnom gradu Slovenije, a jedan motociklista je lakše povređen kada je na njega naleteo reklamni pano. Drvo je palo na jednu ženu u parku Tivoli, a prema informacijama medija, lakše je povređena.
Robert Okorn iz Vatrogasne brigade Ljubljana rekao je da je za dva sata od početka nevremena u tom gradu zabeleženo 114 intervencija.
Vetar je naneo granje i druge predmete na kolovoze, pa hitne službe koriste sva raspoloživa sredstva za otklanjanje posledica i obnavljanje saobraćaja. Policija poziva na oprez u vezi sa dešavanjima na putevima, posebno na mestima gde pored kolovoza ima drveća, i da se prilagodi brzina vožnje, prenosi RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala