Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Smene direktora u javnim preduzećima i ustanovama Beograda

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICAleksandar Šapić
Aleksandar Šapić - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Pratite nas
Skupština grada Beograda usvojila je po hitnom postupku rešenja o imenovanju direktora i v.d. direktora u većem broju gradskih preduzeća i ustanova. Jedan deo direktora podneo je ostavke, dok je drugi smenjen.
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je posle sednice da je imao punu podršku SNS za smenu direktora u gradskim preduzećima.

Šapić: Imam podršku za smenu direktora

„Dok god sam potpredsednik stranke i dok god sam gradonačelnik, imam podršku“, kazao je Šapić.
Ponovio je da nije prekršen Poslovnik kada je reč o izboru direktora javnih preduzeća u skraćenom postupku.
Odbornici nekoliko opozicionih grupa, uoči početka današnje sednice, izrazile su nezadovoljstvo što se o smenama i postavljenjima u gradskim preduzećima i ustanovama odlučuje po skraćenom postupku, preneo je RTS.
© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICSednica Skupštine grada Beograda
Sednica Skupštine grada Beograda - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Sednica Skupštine grada Beograda
Na pitanje novinara da li su tačna pisanja u medijima da su gradski sekretari Nataša Stanisavljević i Dragana Belojević podnele ostavke, Šapić je rekao da je Stanisavljevićeva podnela ostavku i da će je zameniti Aleksandra Čamagić, a da je Belojević razrešena i da na njeno mesto dolazi Nikola Penić.
Dodao je i da je i da je razrešen funkcije i sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, te da će ga zameniti Peđa Lukić.

Ko je sve smenjen i postavljen

Skupština grada Beograda razrešila je dužnosti direktorku Gradskog centra za socijalni rad Zoricu Pavlović, a na njeno mesto će, kao v.d. direktora, doći Silvia Alavanja.
Dosadašnji direktor JP „Putevi Beograda“ Dragan Đorđević podneo je ostavku, a na njegovo mesto kao v.d. direktor izabran je Aleksandar Milentijević.
Takođe, i Strahinja Danilović je podneo ostavku na funkciju direktora JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, a za v.d. direktora imenovan je Radomir Vujadin.
Ivan Tejić razrešen je dužnosti direktora JKP „Beograd put“, a na mesto v.d. direktora imenovan je Vuk Janković.
Dosadašnja direktorka Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Dušica Anđelković, smenjena je, a na njeno mesto kao v.d. direktora dolazi Milan Vranić.
Direktor JKP „Infostan tehnologije“ Goran Dimitrijević je podneo ostavku, a kao v.d. direktor zameniće ga Aleksandar Kemiveš, dok je Zoran Šarac kao v.d. direktor voditi „GSP Beograd“, umesto dosadašnjeg direktora Radiše Momčilovića, koji je razrešen dužnosti.
Ostavku je podneo i direktor „Gradskog stambenog“ Petar Andrijašević, i zameniće ga kao v.d. direktor Aleksandar Jakšić, a preduzeće „Beogradski metro i voz“, kao v.d. direktora vodiće Andreja Mladenović, umesto Stanka Kantara, koji je podneo ostavku.
Dužnosti je razrešena i dosadašnja direktorka Urbanističkog zavoda Beograda Vesna Tahov, a na njeno mesto je kao v.d. direktora postavljen Nikola Mijatović.
Takođe, sa funkcije v.d. direktora Apotekarske ustanove Beograd razrešena je Jasminka Bjeletić, kao i Tanja Santrač sa funkcije direktora Centra dečjih letovališta i oporavilišta, koju će zameniti Ivan Jegorović, kao v.d. direktora.
Odbornici su prihvatili ostavke Aleksandre Čamagić i Marije Leković na mesta u Gradskom veću i na njihovo mesto, na predlog gradonačelnika Aleksandra Šapića, imenovali Jovana Jokića i Svetozara Andrića, takođe sa liste „Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala