- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Realizacija ugovora o isporuci S-400 Turskoj već počela

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaProtivvazdušni raketni sistem S-400 "Trijumf"
Protivvazdušni raketni sistem S-400 Trijumf - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Pratite nas
Ugovor o isporuci drugog puka protivvazdušnog raketnog sistema S-400 je potpisan i počeo je da se sprovodi, saopštio je za Sputnjik direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Dmitrij Šugajev.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Već je potpisan odgovarajući ugovorni dokument (za isporuku drugog puka S-400 Turskoj), kojim je, između ostalog, predviđena lokalizacija proizvodnje pojedinih komponenti sistema. Ugovor je trenutno se sprovodi u praksi“, precizirao je Šugajev.
Prema njegovim rečima, Turska ostaje važan partner Rusije. Države imaju bliske trgovinske i ekonomske odnose, aktivno se razvija bilateralna saradnja u mnogim oblastima, uključujući i vojno-tehničku saradnju.
On je istakao da je PVO S-400 „Trijumf“ jedinstven sistem.
„I mogu potpuno uvereno da kažem da nema osnova da se smatra da će u narednim godinama ijedna država stvoriti sistem koji bi po svojim taktičko-tehničkim karakteristikama mogao da se približi sistemu S-400 ‘Trijumf’“, konstatovao je Šugajev.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je krajem avgusta 2021. godine izjavio da ne sumnja u kupovinu drugog puka S-400 od Rusije.
Rusija i Turska su 2017. godine zaključile prvi ugovor za komplet za puk S-400 u vrednosti od 2,5 milijardi dolara sa opcijom kupovine još jednog puka. Isporuke prvog puka turskoj strani izvršene su u leto i jesen 2019. godine.
Protivavionski raketni sistem Pancir S - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
RUSIJA
Turska poručuje Vašingtonu: Kupovina ruskih S-400 je završen posao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala