- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Rusiji nije u interesu rat protiv Amerike i NATO-a

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaTenk T-72
Tenk T-72  - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
Pratite nas
Direktan sukob sa SAD i NATO nije u interesu Moskve, Rusija će kao nuklearna sila nastaviti da se ponaša maksimalno odgovorno, rekao je zamenik portparola Ministarstva spoljnih poslova Rusije Ivan Nečajev.
„Naglašavam da su naše oružane snage opremljene savremenim i preciznim konvencionalnim (nenuklearnim) naoružanjem, koje nam omogućava da u potpunosti realizujemo ciljeve i zadatke specijalne vojne operacije u Ukrajini koje je postavio predsednik Rusije. Rusija, kao nuklearna sila, nastaviće da se ponaša maksimalno odgovorno, direktan sukob sa SAD i NATO nije u našem interesu“, rekao je Nečajev na brifingu.
On je dodao da „Rusija nikada nije zveckala oružjem, a kamoli nuklearnim. Ali događaji u Ukrajini, gde su se Amerikanci i njihovi saveznici zaglibili do ušiju, snabdevajući režim u Kijevu raznim naoružanjem, uključujući teško i udarno, jasno pokazuju da je sukob sa kolektivnim Zapadom potpuno realan".
Prema rečima Nečajeva, liberalno-globalistički krugovi koji vladaju u SAD, Velikoj Britaniji i EU smatraju da može doći do smanjenja praga za upotrebu nuklearnog oružja, ali da takve pretnje ne izražava Rusija.
Testiranje nuklearnog oružja u Enevetaku 1952. godine - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
RUSIJA
Rusija saopštila kada nuklearno oružje može biti upotrebljeno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala