- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Tri broda sa ukrajinskim žitom plove ka Holandiji i Turskoj

© Minoboronы Turcii / Uđi u bazu fotografijaPrvi brod sa žitom isplovio iz luke Odesa
Prvi brod sa žitom isplovio iz luke Odesa - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2022
Pratite nas
Tri broda sa ukrajinskim proizvodima ukupne težine 33.750 tona su isplovila iz ukrajinskih luka, navodi se u izveštaju Zajedničkog koordinacionog centra.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Iz luke Černomorsk je isplovio brod ‘Petrel’ sa 18.500 tona suncokreta i uputio se u Amsterdam u Holandiji. Brod ‘Sara' iz Odese sa 8.000 tona kukuruza je krenuo u Istanbul u Turskoj, dok se brod ‘Efe’ sa 7.250 tona suncokretovog ulja uputio ka turskom gradu Gubre“, piše i izveštaju.

Podsetimo, izvoz ukrajinskog žita iz crnomorskih luka odvija se u okviru prehrambenog sporazuma koji su 22. jula potpisali predstavnici Rusije, Ukrajine, Turske i UN.
Paket ovih dokumenata predviđa ukidanje ograničenja na izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i đubriva na svetska tržišta, a takođe određuje algoritam za bezbedan izlazak komercijalnih brodova iz crnomorskih luka pod kontrolom Ukrajine duž posebno otvorenih humanitarnih pomorskih koridora. Humanitarna operacija planirana je uz aktivno učešće ruskih oficira u okviru Zajedničkog koordinacionog centra u Istanbulu.
Luka Marijupolj - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2022
RUSIJA
Iz luke kod Odese isplovio brod sa 23.000 tona žita za Džibuti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala